Friday, 26 January 2018 14:19

DIMMU BORGIR: Νέος δίσκος το Μάιο

Written by 
    DIMMU BORGIR: Νέος δίσκος το Μάιο

    Σε κάτι παραπάνω από τρεις μήνες, στις 4 Μαΐου, θα κυκλοφορήσει το νέο album των Νορβηγών Dimmu Borgir με τίτλο “Eonian”, μέσω της Nuclear Blast, 8 χρόνια μετά από το “Abrahadabra” του 2010.

    Την παραγωγή του δίσκου, του δέκατου στην καριέρα της μπάντας, ανέλαβαν οι ίδιοι οι Dimmu Borgir μαζί με το Jens Bogren ενώ το εξώφυλλο είναι έργο του Zbigniew M. Bielak (Mayhem, Behemoth, Ghost).

    Αναφορικά με το concept του δίσκου, ο κιθαρίστας Silenoz δήλωσε: «Ο χρόνος, όταν δεν προσεγγίζεται από το κατασκεύασμα που έχουμε συνηθίσει, δεν μπορεί να οριστεί και ως εκ τούτου είναι απατηλός. Υπάρχει μόνο ένα αιώνιο «τώρα», κάτι που εκφράζει και ο τίτλος του δίσκου. Όταν ταξιδεύουμε ανάμεσα σε κόσμους ορατούς και μη, η αντίληψη του χρόνου παύει να υπάρχει και δεν έχει λειτουργία. Η ενέργειά μας είναι η πυξίδα μας όταν τρυπάμε αυτό το πέπλο και πηγαίνουμε παραπέρα.»

    Ο τραγουδιστής Shagrath προσέθεσε: «Το “Eonian” αντιπροσωπεύει την ιδέα του χρόνου, όσων υπάρχουν ή υπήρξαν στο παρελθόν. Επίσης το 2018, συμπληρώνουμε 25 χρόνια ως Dimmu Borgir και ο δίσκος καθαυτόν, είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία μας και σε όλη τη σκηνή του Νορβηγικού black metal.»