Thursday, 15 February 2018 16:17

POEM: Live στην Αθήνα στο τέλος Μαρτίου

Written by 
    POEM: Live στην Αθήνα στο τέλος Μαρτίου

    Στις 23 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος των Ελλήνων progressive metallers, Poem με τίτλο “Unique” μέσω της ViciSolum Productions.

    Στις 31 Μαρτίου, η μπάντα θα παρουσιάσει τον διάδοχο του προ διετίας “Skein Syndrome” ζωντανά στη σκηνή του Ίλιον Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17) με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21:00.

    Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο)

    Σημεία προπώλησης (από Δευτέρα 19 Μαρτίου): Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή), Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα), Ticket House (Πανεπιστημίου 42 εντός της στοάς).

    Ηλεκτρονικά στο Ticketpro

    Στο event της βραδιάς στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

    Μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου, θυμόμαστε τα δύο τραγούδια που έχουν δημοσιευτεί ως τώρα.


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σχεδόν δύο χρόνια πέρασαν από το "Skein Syndrome" και κάτι λιγότερο από δέκα, από εκείνο το θρυλικό, αριστουργηματικό ντεμπούτο “The Great Secret Show”, αυτό που το Metal Hammer Ελλάδος ονόμασε “Το καλύτερο ντεμπούτο ελληνικού σχήματος από το 2000 και μετά και ένα από τα 10 καλύτερα albums που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει στην Ελληνική σκηνή.” Πλέον είναι αδιαμφισβήτητο: Οι Αθηναίοι progressive / alternative metallers Poem ανέκτησαν τις δυνάμεις τους και επέστρεψαν εμφατικά στο προσκήνιο της ελληνικής –και όχι μόνο- μουσικής πραγματικότητας.

    Το “Skein Syndrome” του 2016 δεν αποτέλεσε μόνο την μεγάλη δισκογραφική επιστροφή των Poem, αλλά και το εισιτήριό τους για την είσοδο στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Η υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίου με την ViciSolum Productions (Persefone, Diabolical κ.α.) και η έναρξη της συνεργασίας τους με το management της Intromental (Leprous, Persefone κ.α.) έδωσαν στο σχήμα την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, στο πλευρό των Amorphis, Textures και Omnium Gatherum, και αργότερα των Persefone, επισφραγίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή επανεκίνηση για το σχήμα αλλά και την έναρξη μιας άκρως επιτυχημένης πορείας, σε αυτή τη νέα σελίδα της καριέρας των Poem.

    Το τρίτο album της μπάντας, υπό τον τίτλο “Unique”, αναμένεται να διατεθεί στο κοινό στις 23 Φεβρουαρίου 2018 (κυκλοφορώντας υπό την ίδια δισκογραφική στέγη με τον προκάτοχό του), και τα πρώτα ηχητικά δείγματα από αυτό δείχνουν ήδη πως μιλάμε για μία δισκογραφική δουλειά αντάξια της συνέπειας του σχήματος ως προς τα άκρως ποιοτικά του standards σε τραγουδοποιεία, στιχουργική, εκτελεστική δεινότητα και ηχητική παραγωγή. Το έσχατο αυτό δισκογραφικό πόνημα των Poem αναμένεται όχι μόνο να τους τοποθετήσει για τα καλά στον Ευρωπαϊκό metal χάρτη, αλλά να θέσει και τις βάσεις για την καταξίωσή τους σε κάθε επίπεδο και γεωγραφικό τόπο.

    Όπως και η ονοματοδοσία του νέου τους αυτού πνευματικού παιδιού καταδεικνύει, οι Poem είναι μία πραγματικά ξεχωριστή και “μοναδική” περίπτωση, τόσο για τη χώρα τους (που μάλιστα διαθέτει μια διαρκώς ακμάζουσα progressive σκηνή), όσο και για τον “προοδευτικό” metal ήχο παγκοσμίως. Όσοι έχουν παραστεί στις συναυλίες τους γνωρίζουν πως μιλάμε για ένα πολύ έμπειρο live act, με εμφανίσεις που διέπονται από άρτια τεχνική κατάρτιση και σφιχτοδεμένα παιξίματα, γεγονός που δικαιολογεί το γιατί έχουν χαρακτηριστεί ως “καθηλωτικές” από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

    Επιστρέφοντας από την πρώτη headline Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, για την προώθηση του “Unique” (και τρίτη συνολικά σε περίπου δύο χρόνια), στην οποία μαζί τους θα έχουν τους Αυστραλούς melodic heavy metallers Damnations Day, οι Poem ανεβαίνουν μετά από καιρό σε Αθηναϊκή σκηνή, το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο ΙΛΙΟΝ Plus, με σκοπό την ζωντανή παρουσίαση του νέου album, στα πλαίσια μιας εκτενούς setlists με όλες τις σημαντικές στιγμές της μέχρι στιγμής πορείας τους.