Thursday, 31 May 2018 12:31

JEFF "MANTAS" DUNN (ex-VENOM, VENOM INC.): «Η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου» - Υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς

Written by 
    JEFF "MANTAS" DUNN (ex-VENOM, VENOM INC.): «Η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου» - Υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς

    Ο κιθαρίστας Jeff "Mantas" Dunn υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς νωρίτερα μες στον μήνα.

    Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα των Venom Inc. στο Facebook, ο μουσικός αποκάλυψε πως ένιωσε έναν «δυσβάσταχτο» πόνο στις 30 του Απρίλη καθώς πήγαινε σε ένα φαρμακείο για να αγοράσει ένα νέο εισπνευστήρα για τη σύζυγό του.

    «Μία μέρα σαν όλες τις άλλες, ο ήλιος έλαμπε και έφυγα από το σπίτι με την Anita για να πάμε στο διπλανό χωριό. Η σύζυγός μου χρειαζόταν έναν νέο εισπνευστήρα οπότε αποφασίσαμε να πάμε στο φαρμακείο για να πάρουμε έναν. Εκεί ήταν που όλα άλλαξαν. Ξεκίνησα να βιώνω κάτι που μπορώ να το περιγράψω μόνο ως βαρυστομαχιά. Αλλά ξαφνικά ο πόνος άρχισε να χειροτερεύει. Αποφάσισα να γυρίσω στο αμάξι και να περιμένω εκεί, αλλά ώσπου να το κάνω, ο πόνος έγινε δυσβάσταχτος. Οι υπάλληλοι του φαρμακείου με βοήθησαν να βγω απ΄το αυτοκίνητο και με οδήγησαν ξανά μέσα στο κατάστημα. Κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο. Με το που έφτασε με έβαλαν στο εσωτερικό του οχήματος ώστε να με θέσουν υπό παρακολούθηση και να εκτιμήσουν την κατάσταση. Ο πόνος δεν υποχωρούσε με τίποτα οπότε οι νοσοκόμοι κάλεσαν έναν γιατρό. Όταν αυτός κατέφθασε με μία νοσοκόμα, με υπέβαλε αμέσως σε ηλεκτροκαρδιογράφημα και με ενημέρωσε πως οι δύο βαλβίδες της καρδιάς μου είχαν κλείσει».

    «Αυτό που συνέβη στη συνέχεια μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως την πιο απαίσια εμπειρία της ζωής μου. Θυμάμαι να φωνάζω το όνομα της Anita και μετά να ακούω την ίδια μου τη φωνή να λέει "Πολέμα! Μην τολμήσεις να υποκύψεις. Πολέμα!". Και μετά, τίποτα. Με ενημέρωσαν πως οι νοσοκόμοι και ο γιατρός πάλεψαν για παραπάνω από πέντε λεπτά ώστε να με επαναφέρουν... Ουσιαστικά, είχα πεθάνει μέσα στο ασθενοφόρο. Όταν η κατάστασή μου σταθεροποιήθηκε αρκετά ώστε να μετακινηθώ, με μετέφεραν σε ιατρική μονάδα της Λεϊρίας, όπου προσπάθησαν με ένα στεντ* να ξεμπλοκάρουν τις αρτηρίες. Αυτό απέτυχε και το επόμενο βήμα ήταν το διπλό bypass. Μετά από λίγες μέρες που βρισκόμουν υπό παρακολούθηση και με χορήγηση όλων των ειδών φαρμάκων, μεταφέρθηκα στην καρδιολογική μονάδα της περιοχής Abrantes ώστε από εκεί να με πάνε στη Λισαβόνα για το διπλό bypass».

    *(στεντ: πολύ μικρός σωλήνας που λειτουργεί σαν ένα είδος σκαλωσιάς και διατηρεί ανοικτή μια αρτηρία που έχει αποφραχθεί)

    «Τώρα αναρρώνω στο σπίτι μου, κάνω βόλτες και ανακτώ σιγά - σιγά τις δυνάμεις μου. Από εδώ και έπειτα, ο έλεγχος στα αεροδρόμια θα είναι αρκετά ενδιαφέρων καθώς το στέρνο μου είναι ενωμένο με χειρουργικό ατσάλι. Συνέβησαν πολλά πράγματα αυτόν τον καιρό και δυσκολεύτηκα αρκετά να τα δεχθώ, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω ώστε να ευχαριστήσω κάθε γιατρό, κάθε νοσοκόμα και οποιονδήποτε υπάλληλο ιατρικού κέντρου, που με βοήθησαν να το ξεπεράσω. Έχω δρόμο ακόμη αλλά παραμένω αισιόδοξος. Οι ευχαριστίες μου και η αγάπη μου πάνε επίσης στην Anita, η οποία ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή. Στον αδερφό μου, Tony Dolan, ο οποίος με το που έμαθε τα νέα πήρε την επόμενη πτήση και ήρθε κοντά μου. Στους γείτονες και φίλους μου στο υπέροχο χωριό μας, οι οποίοι, παρά τη δυσκολία επικοινωνίας λόγω διαφορετικής γλώσσας, έδειξαν ενδιαφέρον και συμπόνια. Ευελπιστώ πως θα σας δω σύντομα σε κάποια σκηνή. Έχετε τον σεβασμό μου, Jeff».