Saturday, 28 July 2018 16:23

RIVERSIDE: “Vale of Tears” (νέο τραγούδι)

Written by 
    RIVERSIDE: “Vale of Tears” (νέο τραγούδι)

    Τη δισκογραφική τους επιστροφή έχουν ολοκληρώσει οι Πολωνοί proggers Riverside.

    Ο έβδομος studio δίσκος της μπάντας έχει τίτλο “Wasteland” και θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου μέσω της InsideOut. Το artwork είναι δημιούργημα του Travis Smith (Opeth, Nevermore) και εδώ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το τραγούδι “Vale of Tears”.

    Track listing:

    01. The Day After
    02. Acid Rain
    03. Vale Of Tears
    04. Guardian Angel
    05. Lament
    06. The Struggle For Survival
    07. River Down Below
    08. Wasteland
    09. The Night Before

    Σχετικά με το concept του δίσκου, ο mainman της μπάντας, Mariusz Duda ανέφερε: «Σκεφτόμουν για καιρό να εξερευνήσω το χώρο του post apocalyptic. Διάβασα βιβλία, είδα ταινίες και έπαιξα βιντεοπαιχνίδια με κοινό σημείο όλων την προσπάθεια να επιβιώσεις σε έναν κόσμο που μόλις έχει καταστραφεί. Μέχρι τώρα όμως δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να γράψω μια αντίστοιχη ιστορία.

    «Οι Riverside ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο και μετά από τις πρόσφατες εμπειρίες μας, μια τέτοια ιστορία έχει αποκτήσει περισσότερο νόημα. Το “Wasteland” έχει να κάνει με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο αλλά κάνει αναφορά και στην τραγωδία που έζησε η μπάντα το 2016 (σ.σ. ο πρόωρος θάνατος του κιθαρίστα Piotr Grudziński εξαιτίας καρδιακής ανακοπής). Μουσικά, έχουμε επιστρέψει σε πιο σκοτεινούς ήχους αλλά ταυτόχρονα γυρίσαμε σελίδα και ηχογραφήσαμε το δίσκο με διαφορετική προσέγγιση. Παραμένει δίσκος Riverside όμως εκφράζεται με έναν βαθύτερο και ωριμότερο τρόπο.»