Thursday, 18 October 2018 14:11

GHOST: Νικητής ο αρχηγός της μπάντας στη δικαστική διαμάχη με τα πρώην μέλη

Written by 
    GHOST: Νικητής ο αρχηγός της μπάντας στη δικαστική διαμάχη με τα πρώην μέλη

    Από τα τέλη του 2017, ο Cardinal Copia βρισκόταν στα δικαστήρια ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του τα πρώην Nameless Ghouls.

    Τέσσερα πρώην μέλη της μπάντας, που αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, και συγκεκριμένα οι κιθαρίστες Simon Soderberg και Henrik Palm, ο drummer Martin Hjerstedt και ο πληκτράς Mauro Rubino ζήτησαν από τον Καρδινάλιο ένα ποσό κοντά στις 22000 δολάρια (200000 σουηδικές κορόνες) ως νόμιμα κέρδη από τη διάρκεια παραμονής τους στις τάξεις των Ghost.

    Ο Cardinal Copia υποστήριξε πως τα μέλη αμοίβονταν με σταθερό μισθό και τελικά, σήμερα, το δικαστήριο έβγαλε ετυμηγορία υπέρ του frontman, υποχρεώνοντας, μάλιστα, τα Nameless Ghouls να καταβάλουν το ποσό των 145000 δολαρίων συν τα νομικά τους έξοδα ως αποζημίωση στον αντίδικό τους.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τοπικά μέσα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο που να καθορίζει επακριβώς τις σχέσεις μεταξύ των μελών μιας μπάντας, και δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να ανάγουν τα Nameless Ghouls σε συνεταίρους. Οι τέσσερις μουσικοί έχουν προθεσμία δύο εβδομάδων για να καταθέσουν έφεση και όπως δήλωσε σε σουηδική ιστοσελίδα ο δικηγόρος τους, Michael Berg, αυτό αναμένεται να πράξουν, επιζητώντας ανατροπή της αρχικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι κατήγοροι έχουν ήδη δαπανήσει για δικαστικά έξοδα ένα ποσό που ανέρχεται στις 320000 δολάρια.

    Υπενθυμίζουμε ότι στο Metal Hammer Οκτωβρίου που κυκλοφορεί, με βασική αφορμή τις συχνές παραπομπές του Nergal των Behemoth στα Πολωνικά δικαστήρια, θυμόμαστε 11 χαρακτηριστικές δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το heavy metal, μεταξύ αυτών εκείνη του Randy Blythe που κατηγορήθηκε για το θάνατο ενός οπαδού των Lamb of God σε ένα live στην Τσεχία, τη μήνυση εις βάρος των Judas Priest ως υπευθύνους για την αυτοκτονία ενός fan το 1985 αλλά και τη διαμάχη των Metallica με το Napster το 2000.