Wednesday, 30 January 2019 23:25

ENFORCER: Νέος δίσκος τον Απρίλιο

Written by 
    ENFORCER: Νέος δίσκος τον Απρίλιο

    Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του τελευταίου, μέχρι στιγμής, LP των φοβερών Σουηδών Enforcer.

    Πλέον, η μπάντα έχει ολοκληρώσει τη δισκογραφική της επιστροφή, που έχει τίτλο “Zenith”, θα περιλαμβάνει 10 τραγούδια και θα βρεθεί στα δισκάδικα στις 26 Απριλίου μέσω της Nuclear Blast. Την παραγωγή ανέλαβαν οι ίδιοι οι Enforcer με τις ηχογραφήσεις όλων των οργάνων να πραγματοποιούνται στην πόλη τους, την Arvika και τα Hvergelmer Studios πλην των τυμπάνων που ηχογραφήθηκαν στα Soundtrade Studios της Στοκχόλμης.

    Το εξώφυλλο είναι έργο του Ιταλού Velio Josto ενώ στις τάξεις των Enforcer συναντάμε για πρώτη φορά τον κιθαρίστα Jonathan Nordwall των Lethal Steel στη θέση του επί πάνω από 10ετία μέλους, Joseph Tholl.

    Σχετικά με τον δίσκο, τον πέμπτο των Enforcer, ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης, Olof Wikstrand, δήλωσε: «Το “Zenith” είναι σίγουρα το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που αναλάβαμε ποτέ. Πιστεύω πως όλοι μαζί περάσαμε πάνω από δυόμισι χρόνια για τη σύνθεση, την παραγωγή και την ηχογράφηση όλου του υλικού. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιτέλους μπορούμε να το μοιραστούμε με όλος εσάς. Beware the Zenith of the Black Sun.»

    Μέχρι να ακούσουμε κάποιο πρώτο δείγμα από το “Zenith”, θυμόμαστε το εξαιρετικό “From Beyond” του 2015 αλλά και το δυναμικό, ζωντανά ηχογραφημένο, “Live By Fire”.