Monday, 03 July 2023 12:50

ΤΗΙS.IS.HAMMER.463: Τεύχος Ιουλίου The Most Dangerous issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.463: Τεύχος Ιουλίου The Most Dangerous issue

    Ιούλιος! The Most Dangerous Band in The World! The Most Dangerous issue! Με τους Guns N' Roses, στην εμπροσθοφυλακή καθώς έρχονται στην χώρα για ένα τεράστιο live στις 22 Ιουλίου. Και τις μέσα σελίδες του τεύχους να κατακλύζονται από πιστόλια, τριαντάφυλλα, αιχμηρά rock‘n’roll αγκάθια, αλλά και 50 Glam - Sleaze Μetal δίσκους από 50 διαφορετικές μπάντες! Σε ένα πολύ μεγάλο σε έκταση, συλλεκτικό αφιέρωμα στο οποίο οι πρωταγωνιστές βολτάρουν στο πεζοδρόμιο, στον κίνδυνο, στην υπερβολή και στην ασύλληπτη επιτυχία που γνώρισαν στις Sunset Strips όλου του κόσµου! Τεύχος αυστηρώς ακατάλληλο για ανήλικους όλων των ηλικιών! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του Metal Hammer, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.



    GUNS N’ ROSES ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Από τις µεγάλες µπάντες που βγήκαν τα τελευταία 40 χρόνια, οι GUNS N’ ROSES είναι η τελευταία «παλαιάς κοπής». Μια µπάντα που φτιάχτηκε από το «πουθενά», από πέντε φιλόδοξους -πλην «τελειωµένους»- αλητάµπουρες που όµως, όταν µαζεύονταν στο ίδιο δωµάτιο και ξεκινούσαν να παίζουν µουσική, έφτιαχναν αδικαιολόγητα σημαντικά τραγούδια. Το ταλέντο τους ήταν µοναδικό. Τόσο σαν µουσικές προσωπικότητες όσο και σαν άτοµα, οι Guns είχαν να επιδείξουν έµπνευση, ωµή ειλικρίνεια, απόλυτα γνήσιο rock ‘n’ roll attitude και ικανότητα να φτιάχνουν επικίνδυνες καταστάσεις ώστε να ισορροπούν πάντα πάνω από ένα τεντωµένο σχοινί, µε ό,τι συνέπειες και να συνεπαγόταν ένα τέτοιο lifestyle. Αλλά αυτό φαινόταν να τους αρέσει και να τους ταιριάζει… Με αφορµή την τεράστια συναυλία τους το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΟΑΚΑ, το METAL HAMMER κοιτάζει πίσω σε όλη την ιστορία του σχήµατος κι εξακολουθεί ν’ αναρωτιέται πώς αυτό το πανέµορφο rock ‘n’ roll παράδοξο κατάφερε να επιζήσει µέσα στα χρόνια, έχοντας µια πορεία αντίστοιχη ενός rollercoaster (night) τρένου, που άλλοτε έτρεχε µε ιλιγγιώδη ταχύτητα, και άλλοτε έβλεπε τα άλλα τρένα να το περνούν…

    GLAM METAL SLEAZE METAL ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Πες το GLAM METAL. Πες το SLEAZE METAL. Πες το HAIR METAL. Στην ουσία µιλάµε για το ίδιο µουσικό κίνηµα. Το οποίο ξεκινά στα ‘70s, δανειζόµενο από την εποχή του glam rock την εικόνα, τα ρούχα, τους ήχους και τα parties και βρίσκει την απόλυτη αποθέωσή του σε ολόκληρη τη δεκαετία του 1980. Τώρα λοιπόν που οι τεράστιοι GUNS N’ ROSES έρχονται στην Ελλάδα για το µεγάλο live στις 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, είναι η καταλληλότερη εποχή ώστε να χωθούµε µέσα σε αυτές τις µουσικές και να κουβεντιάσουµε την έξαλλη αισθητική τους. Τι θα βρεις στις επόµενες πολλές σελίδες του εντύπου; Κίνδυνο. Πεζοδρόµιο. Άπειρη υπερβολή. Απώλεια σεµνοτυφίας. Αστρονοµικές πωλήσεις δίσκων. Βόλτες στις Sunset Strips όλου του κόσµου. Και κυρίως 50 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ και 50 ΜΠΑΝΤΕΣ, από τους Kiss και τους Van Halen, µέχρι τους Bon Jovi, τους Def Leppard και τους Cinderella, που από το 1973 µέχρι το 1989 άλωσαν τις ζωές εκατοµµυρίων ανθρώπων. Αυτό είναι το πιο αχαλίνωτο party που έζησε ο πλανήτης µε αιτία τις µουσικές µας. Εδώ µόνο όλα ίσωµα, eyeliner και στάχτες! READY TO CRASH AND BURN!


    AS I LAY DYING ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Οι AS I LAY DYING, ένα από τα σηµαντικότερα και πιο επιδραστικά metalcore groups των ‘00s, θα εµφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Rockwave festival την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Λαµβάνοντας αυτό ως αφορµή, το Metal Hammer επικοινώνησε µε τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη δηµιουργία της µπάντας, τον TIM LAMBESIS, και που τον Μάη του 2013 µονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου -µουσικού και µη- για τις πράξεις του. Οι πράξεις αυτές στις παρακάτω γραµµές αναφέρονται από τον ίδιο ως «προσωπικά λάθη» για τα οποία δηλώνει πως πλέον ανήκουν στο παρελθόν και είναι ευγνώµων που παίζει και πάλι µουσική.

    DARK ANGEL AΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟ J. ΤΡΑΓΑΚΗ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ S. ΚΡΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ: Απωθηµένο πολλών ετών. Υπεύθυνοι µεταξύ άλλων για το επιβλητικό “Darkness Descends” που βαφτίστηκε στην ίδια αιµατηρή κολυµπήθρα µε τα πρώτα Slayer. Με ντεµπούτο που λατρέψαµε επειδή το έδινε σε CD παλιό τεύχος του Metal Hammer. Την Τρίτη 11 Ιουλίου έχουµε ραντεβού µε την ιστορία καθώς στο Gagarin 205 οι DARK ANGEL θα είναι επιτέλους µπροστά στα µάτια µας αποτίοντας φόρο τιµής στον πεσόντα αρχηγό τους, Jim Durkin, θα παίξουν το “Darkness Descends” στην ολότητά του(!!!) και τη συναυλία θα ανοίξουν οι ιστορικοί Άγγλοι Xentrix. Death is certain, πράγµατι. Για όλα τα παραπάνω πραγµατοποιούµε µία Zoom κλήση µε τον killer drummer GENE HOGLAN o οποίος αν µη τι άλλο, ξέρει από thrash και Έλληνες οπαδούς.

    SLEEP TOKEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Μέχρι τις αρχές του 2023 θα µπορούσες να κάνεις ότι οι SLEEP TOKEN δεν υπάρχουν για τη ζωή σου. Θα µπορούσες να τους απορρίψεις ως ένα συγκρότηµα από αυτά που ο βρετανικός Τύπος τρελαίνεται να hype-άρει, να τους κατηγορήσεις για σφετερισµό metal στοιχείων για να κρύψουν ότι στην πραγµατικότητα είναι µια µηχανή παραγωγής συνηθισµένης pop για τις µάζες. Από τις αρχές της χρονιάς όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα singles του “TAKE ME BACK TO EDEN” δεν γίνεται πια να αδιαφορείς. Οι Sleep Token είναι πλέον µέσα στον χώρο µας και πρέπει να τους δούµε κατάµατα. Έστω κι αν δεν µας αφήνουν να τους γνωρίσουµε. Παίρνοντας ως έµπνευση τα 4 στάδια του ύπνου (πηγή: sleepfoundation.org), ας το πιάσουµε από την αρχή κι ας δούµε τα στάδια της εξέλιξης της νέας µεγάλης metal (?) µπάντας.

    STRAY GODS ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Έχοντας τους Iron Maiden πάντα στα φώτα της επικαιρότητας, οι STRAY GODS κυκλοφορούν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, “OLYMPUS”, όπου εκφέρουν τον «Μονοµεϊντενισµό» µε τη δική τους γλώσσα και µία ελληνική εσάνς για το απαραίτητο twist. Ο πολυπράγµων BOB KATSIONIS ανάµεσα σε ηχογραφήσεις και games κάθεται µε το Metal Hammer στον καναπέ των Sound Symmetry studios για µία συνέντευξη βγαλµένη από τη ‘90s εποχή του εντύπου.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: GUNS N’ ROSES, ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Glam metal. 50 δίσκοι που έγραψαν ιστορία με eyeliner και rock ‘n’ roll, AS I LAY DYING, DARK ANGEL, SLEEP TOKEN, STRAY GODS, WONDERS, BLAX, PRYDAIN.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, WHAT TOMORROW KNOWS: Wings of Steel, PROTOMETAL: Dies Irae, CELEBRATION DAY: Dream Theater “Images and Words”, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Obituary “Cause of Death”, STAGE HAMMER: Nightwish, Helloween, Iron Maiden, Ashes of Ares, Katatonia, HELLENIC ASSAULT, JUDGEMENT DAY, I AM I: Chez Kane

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE Obituary “Cause of Death” ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ: Τέλη δεκαετίας 1980/αρχές ‘90s και η Tampa της Florida βράζει. Όχι µόνο από τη ζέστη και την υγρασία αυτού του καλοκαιρινού θέρετρου, αλλά και από µια σκηνή που έµελλε να αλλάξει για πάντα τον heavy ήχο. Εκεί που γράφτηκε η ιστορία του αµερικανικού death metal, εκεί όπου οι Death, οι Morbid Angel, οι Massacre, οι Atheist, παρακολουθούσαν συναυλίες των επερχόµενων θρυλικών συνοδοιπόρων τους, εκεί ήταν, στην καρδιά των γεγονότων, και οι οριακά ενήλικοι OBITUARY. Δύο αδέλφια και τρεις φίλοι που εξαπέλυσαν λύσσα και τράβηξαν τα βλέµµατα µε το “Slowly We Rot”, και έναν χρόνο µετά, το σωτήριο έτος 1990, επιβεβαίωσαν τη φήµη γύρω από το όνοµά τους πως κάτι σπουδαίο υπάρχει εδώ. Ήταν οι κτηνώδεις βρυχηθµοί του JOHN TARDY, ήταν το µετρηµένο, γκρουβάτο, συµπαγές σφυροκόπηµα του DONALD TARDY, ήταν το µπλε εξώφυλλο µε το µάτι και τη µουµιοποιηµένη φιγούρα, ήταν το “Chopped in Half”, ήταν το timing, ήταν όλα µαζί; Το σίγουρο είναι πως το “CAUSE OF DEATH” µέχρι και σήµερα παραµένει ένα αξεπέραστο death metal έργο τέχνης που επηρέασε και επηρεάζει γενιές και γενιές οπαδών και κατ’ επέκταση σχηµάτων του ακραίου ήχου. Με το βιβλίο “Turned Inside Out” ανά χείρας, µε ένα ολόφρεσκο αντάξιο της κλάσης τους νέο album, οι συνθήκες είναι ευνοϊκότατες για µια κουβέντα µε τα αδέλφια Tardy γύρω από την εποχή και το επίκεντρο αυτής, αυτήν την αιτία θανάτου.

    HORROR: AETHERIAN, AMONG RUINS, SPEEDWHORE, ARTIFICIAL SUN

    AETHERIAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ: Ο δεύτερος δίσκος των AETHERIAN, “AT STORM’S EDGE”, ήταν/είναι αναγκαίος. Μουσικά, αισθητικά και κοινωνικά, αποτελεί µέσο έκφρασης και ταυτόχρονα προβληµατισµού. Μια µπάντα που κάνει τον λόγο της ξεκάθαρο και που µουσικά αποδεικνύει και πάλι πως κρατάει το µέλλον του εγχώριου melodeath στα χέρια της. Απέναντί µας έχουµε και κουβεντιάζουµε µε τον άνθρωπο που κρατά το µικρόφωνο της µπάντας, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΑΚΟ. And the river will flow…

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: NIGHTWISH RELEASE ATHENS 2023 – METALLICA “KILL 'EM ALL”.

    The Most Dangerous issue! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Τεύχος αυστηρώς ακατάλληλο για ανήλικους όλων των ηλικιών!!! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!