Monday, 31 July 2023 12:17

ΤΗΙS.IS.HAMMER.464: Συλλεκτικό Τεύχος Αυγούστου Metallica 40 Years Strong Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.464: Συλλεκτικό Τεύχος Αυγούστου Metallica 40 Years Strong Issue

    ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ! METALLICA 1983 – 2023: 40 YEARS STRONG! Από τις πρώτες άσημες μέρες μέχρι την μόνιμη εγκατάσταση στην κορυφή του Κόσμου! Έχοντας συμπληρώσει 4 δεκαετίες μιας συγκλονιστικής, περιπετειώδους, δημιουργικής δισκογραφικής διαδρομής, τώρα είναι η σωστή στιγμή ώστε η μπάντα υπερδύναμη των METALLICA, να γίνει το θέμα που εξετάζουμε από κάθε πλευρά στο συλλεκτικό τεύχος Αυγούστου! Όπου κι αν βρεθείτε, σε θάλασσες, σε βουνά, στην πόλη, σε χωριά, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας, θέλουμε το συλλεκτικό τεύχος να είναι η καλύτερη παρέα για εσάς. Μην το χάσετε! Κρατάει για πάντα! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του Metal Hammer, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση σε όλους!

    METALLICA 1983 – 2023: 40 YEARS STRONG! ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Bang That Head That Doesn’t Bang! Αύγουστος. Συλλεκτικό τεύχος! 40 χρόνια συνταρακτικής διαδροµής! Λίγες µέρες πριν, στις 25 Ιουλίου, το “Kill ‘Em All” γιόρτασε την επέτειο κυκλοφορίας του, πράγµα που σηµαίνει µε απλά λόγια πως η δισκογραφική πορεία των METALLICA µόλις συµπλήρωσε 4 δεκαετίες αγκαζέ µε τη ζωή µας!

    Κάποιος που δεν έχει ιδέα για το µέγεθος, τον αντίκτυπο και το εκτόπισµα του σχήµατος, ίσως θα ήταν λογικό να εικάσει πως 40 χρόνια θα ήτανε ικανά ώστε να ξεθυµάνει και να ατονήσει το παγκόσµιο ενδιαφέρον για το συγκρότηµα… Το ακριβώς αντίθετο συµβαίνει!

    Να δούµε τα γεγονότα για φέτος; Μέχρι και στις περιπέτειες της εξερεύνησης του διαστήµατος έχουν φτάσει οι µουσικές τους. Το τραγούδι “Fuel” χρησιµοποιήθηκε από τη NASA τον Ιούλιο, ως µουσική υπόκρουση στο επίσηµο διαφηµιστικό της για τη διαστηµική αποστολή που ονοµάστηκε «Άρτεµις»! Κυκλοφόρησαν καινούργιο δίσκο, το “72 Seasons”, και περιόδευσαν στην Ευρώπη πραγµατοποιώντας διπλές συναυλίες µε διαφορετικό setlist ώστε να παίξουν όσα περισσότερα τραγούδια µπορούνε… προκαλώντας µέγα σεισµό όπου έπαιξαν! Μην λέµε όµως πολλά εδώ. Έχουµε πολλά περισσότερα να διηγηθούµε στις επόµενες σελίδες. Ως underground πρωταγωνιστές ξεκίνησαν τη διαδροµή το 1983 όταν µας σύστησαν στο thrash metal. Ως αλώβητοι, παγκόσµιοι, κυρίαρχοι, συνεχίζουν ακάθεκτοι 40 χρόνια µετά! Γιατί Αυτοί Είναι!

    Τι θα βρείτε στις επόµενες σελίδες του τεράστιου αφιερώµατος που φιλοξενεί το συλλεκτικό τεύχος Αυγούστου; Τις πρώιµες µέρες του σχήµατος και όσα συµβαίνουν στις τάξεις τους πριν την κυκλοφορία του “Kill ‘Em All”. Μια εξαιρετικά ουσιαστική µατιά, βήµα-βήµα, σε όλους τους δίσκους που µας έχουν δώσει, όπου εκεί εξετάζουµε τις µουσικές, τους στίχους, τους πρωταγωνιστές, το παρασκήνιο, την παραγωγή, δηλώσεις που αφορούν τον δίσκο, το impact του album την εποχή που κυκλοφόρησε αλλά και τη θέση του στο παρόν. Επιπλέον υπάρχουν σηµαντικότατες ιστορικές συνεντεύξεις µε κοµβικούς ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στη δισκογραφία τους και φυσικά το αφιέρωµα περιλαµβάνει και όλους τους καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Τους ίδιους τους Metallica, τον κάθε µουσικό ξεχωριστά, όπου εκεί µιλάµε για την προσφορά, τον ρόλο και τα έργα τους στο σχήµα! Και ως τελευταία γεύση προσθέσαµε τα 40 αγαπηµένα τραγούδια από τη δισκογραφία τους, έτσι όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του METAL HAMMER, παρουσιάζοντάς τα όλα, µε αξιολογική σειρά. Φυλάξτε αυτό το αφιέρωµα. Κρατάει για πάντα!

    Καλές διακοπές σε όλους και όλες! Επιθυµία µας είναι να σας κάνει καλή παρέα το τεύχος, όπου κι αν βρεθείτε! Να προσέχετε τους ανθρώπους σας. Σας περιµένουµε δυνατούς τον Σεπτέµβρη δίπλα µας! Full Read or Nothing!

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, HEAVY LIVING: Metal Union, Agrinio Festival, ALL THE WORLDS A STAGE: Gus G, STAGE HAMMER (Release Athens Disturbed / Parkway Drive / Amon Amarth, Athensrocks Ghost, Rockwave Festival Deep Purple / Villagers Of Ioannina City, 1000mods, Sweden Rock Festival, Converge, Melvins), I AM I: Prika Amaral (Nervosa)

    HEAVY LIVING: METAL UNION, AGRINIO FESTIVAL, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ. Αγρίνιο Metal City. Οι παρέες κάνουν τη διαφορά; Ναι, υπό µία προϋπόθεση. Να αποτελούνται από κάτι ερωτευµένους τρελούς που βάζουν την επιθυµία πάνω από όλα τα γαµηµένα εµπόδια του σύµπαντος. Κάτι νιώθουµε στο Hammer περί του θέµατος… Μια τέτοια παρέα από τυπάρες υπάρχει και λειτουργεί στο Αγρίνιο εδώ και χρόνια. Οργανώθηκε ως λέσχη, ονόµασε τον εαυτό της METAL UNION και µέσα στην πορεία του χρόνου έχει διοργανώσει πολλά πράγµατα στην πόλη. Πράγµατα που η τοπική κοινωνία χωρίς τη λέσχη, δεν θα τολµούσε καν να ονειρευτεί. Τώρα λοιπόν που θα πραγµατοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεµβρίου στο Αγρίνιο το µεγάλο διήµερο festival του Metal Union, επικοινωνήσαµε µαζί τους ώστε να σας µεταφέρουµε πληροφορίες και πράγµατα τόσο για το festival όσο και για την ίδια τη λέσχη, την οποία στην παρακάτω κουβέντα εκπροσωπεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ, διαβασµένος metalhead και γιατρός στο επάγγελµα. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο χάρτης της χώρας αν αντίστοιχες παρέες σε κάθε πόλη οργανώνονταν, δρούσαν συλλογικά και στηρίζονταν στην αυτοδιαχείριση; Νοµίζω θα µιλούσαµε για άλλη Ελλάδα. Κάνε ένα διήµερο ταξιδάκι στο Αγρίνιο αρχές Σεπτεµβρίου. Μέλι και ζάχαρη θα περάσεις και metal θα βιώσεις και συντροφική φιλοξενία θα ζήσεις!

    ALL THE WORLDS A STAGE: GUS G ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ. Η ζωή του GUS G. εδώ και πολλά χρόνια, είναι από αεροδρόµιο σε αεροδρόµιο µε µια βαλίτσα στο χέρι, ταξιδεύοντας στα τέσσερα σηµεία του ορίζοντα για το επόµενο live. Αυτός είναι, αυτό κάνει. Τώρα λοιπόν που ο ηγέτης των FIREWIND είναι έτοιµος για δύο εµφανίσεις του συγκροτήµατος στη χώρα µας, στις 2 Σεπτεµβρίου στο Αγρίνιο στο διήµερο festival του Metal Union, αλλά και στις 3 Σεπτεµβρίου στην Τεχνόπολη στα πλαίσια του Gimme Shelter Open Air Fest, επικοινωνήσαµε µαζί του ώστε να µας µιλήσει αποκλειστικά και µόνο για συναυλίες και live βιώµατα. Τόσο από την πλευρά του οπαδού, όσο και από την πλευρά του µουσικού. Και η ιστορία µε τη νυχτερίδα που µας διηγήθηκε είναι απίθανη και ξεκαρδιστική. Διάβασε και θα καταλάβεις… Ozzy και κάρµα µάλλον πάνε αγκαζέ στη διαδροµή της ζωή του.

    METALLICA 40 YEARS STRONG ISSUE! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Καλές διακοπές! Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!