Friday, 25 August 2023 17:59

BERNIE MARSDEN: Έφυγε από την ζωή ο κιθαρίστας, από τα αρχικά μέλη των Whitesnake

Written by 
    BERNIE MARSDEN: Έφυγε από την ζωή ο κιθαρίστας, από τα αρχικά μέλη των Whitesnake

    Μαύρο το νέο... Ο κιθαρίστας που υπήρξε από τα αρχικά μέλη των Whitesnake, Bernie Marsden, πέθανε σε ηλικία 72 ετών, σύμφωνα την οικογένειά του.

    Ο Marsden «πέθανε το βράδυ της Πέμπτης έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Fran και τις κόρες του, Charlotte και Olivia», έγραψε η οικογένειά του στο Instagram. «Ο Bernie δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη μουσική, γράφοντας και ηχογραφώντας τραγούδια μέχρι το τέλος».

    Ο Marsden έγραψε ή συνυπέγραψε αρκετά από τα πιο θρυλικά τραγούδια των Whitesnake, όπως τα “Fool for Your Loving”, “She’s a Woman”, “Walking in the Shadow of the Blues” και “Here I Go Again”.

    Ο Marsden ήταν στον αρχικό πυρήνα των Whitesnake στο Λονδίνο το 1978 μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των Deep Purple David Coverdale και τον κιθαρίστα Micky Moody. Συμμετείχε στο πρώτο EP, σε πέντε άλμπουμ καθώς και σε ένα live άλμπουμ, από το Snakebite (1978) μέχρι το Saints & Sinners (1982). Κυκλοφόρησε επίσης δύο solo album κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το “And About Time Too” (1979) και το “Look at Me Now” (1981) ενώ το όνομα του το συναντάμε και σε αναρίθμητες ακόμα κυκλοφορίες.

    Τον ευχαριστούμε πολύ για τις σπουδαίες μουσικές που μας πρόσφερε. Καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας, στην οικογένεια και τους φίλους του. R.I.P. Bernie.