Tuesday, 05 September 2023 09:31

ΤΗΙS.IS.HAMMER.465: Τεύχος Σεπτεμβρίου Through Space and Time Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.465: Τεύχος Σεπτεμβρίου Through Space and Time Issue

    Σεπτέμβριος και στα εξώφυλλα του τεύχους πρωταγωνιστούν το ανυπέρβλητο, μυθικό παρελθόν του Θηρίου των IRON MAIDEN στο ακατάβλητο από τις δυνάμεις του χρόνου “Somewhere in Time”, αλλά και το συγκλονιστικό παρόν μιας από τις καλύτερες παρέες του σήμερα, των SOEN. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Μπείτε στον Blade Runner κόσμο του Eddie, αυτός είναι ο ιδανικός sci fi τρόπος ώστε να ξεκινήσει δυναμικά η καινούρια σεζόν! More human than human, more metal than metal! Μην χάσετε το τεύχος Σεπτεμβρίου!



    IRON MAIDEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Όταν πριν από µερικούς µήνες οι Iron Maiden ανακοίνωσαν τη Future Past tour, έδωσαν όπως συνηθίζουν κάποιους γρίφους σχετικά µε την περιοδεία, τους οποίους, εννοείται, πως τα maiden-ικά λαγωνικά δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να λύσουν. Σε κάποια φάση του teaser video, από ένα matrix σαν και αυτό που υπάρχει στο οπισθόφυλλο του “Somewhere in Time” και µας ενηµερώνει πως η West Ham κέρδισε την Arsenal 7-3 εµφανίζεται το εξής: “Cyborg 5 - Samurai 5”. Αυτό λοιπόν ερµηνεύτηκε, πολύ σωστά όπως αποδείχτηκε, πως στην περιοδεία θα παιχτούν 5 τραγούδια από το “Senjutsu” και 5 από το “SiT” και µετά από αυτό ξεκίνησε η τρέλα… Η τρέλα από τη χαρά γιατί το συγκρότηµα µετά από πολλά χρόνια θα επισκεπτόταν ένα από το πιο αγαπηµένα albums των οπαδών, το “Somewhere in Time”, και επίσης από τον ζήλο µε τον οποίο ο κόσµος προσπαθούσε να µαντέψει τα τραγούδια του δίσκου που θα επέλεγε το συγκρότηµα να παίξει. Μιλάµε για µαντείες και προβλέψεις που θα έκαναν ακόµα και τον “Clairvoyant” να αµφισβητήσει τις ικανότητές του.

    Το “Somewhere in Time”, το έκτο album των Iron Maiden, ήταν µία ιδιαίτερη κυκλοφορία για το group. Από τη µία, οι Maiden ήταν µεγαλύτεροι από ποτέ, είχαν τον κόσµο στα πόδια τους και οι πάντες περίµεναν την επόµενή τους δουλειά. Όµως, παράλληλα, ήταν εξουθενωµένοι από την περιοδεία που είχε προηγηθεί, ενώ ο Bruce Dickinson βρισκόταν στα όρια του burnout. Μέσα σε όλα αυτά, η πρόθεσή τους να πειραµατιστούν µε τους νέους για την εποχή ήχους των synth-guitars είχε ως αποτέλεσµα αρκετός κόσµος τότε να µην αποδεχτεί το αποτέλεσµα, χωρίς όµως αυτό τελικά να επηρεάσει την εµπορική πορεία του δίσκου.

    Με αφορµή, λοιπόν, το µεγάλο ενδιαφέρον του κόσµου για το album, την πλέον αναµφισβήτητη διαχρονικότητά του, αλλά και τα γενέθλιά του αυτόν τον µήνα, µπαίνουµε στη χρονοµηχανή και εξετάζουµε το χρονικό της δηµιουργίας του.



    SOEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Συνειδητοποιηµένος, µετρηµένος, αληθινός. Ο MARTIN LOPEZ ηγείται του µουσικού θησαυρού που λέγεται SOEN και µας βάζει στον κόσµο του νέου τους αριστουργήµατος, “MEMORIAL”. Ένας κόσµος που κρύβει πόλεµο, µελαγχολία, πικρία αλλά και αγάπη, ελπίδα και σεβασµό για τον συνάνθρωπο. Στις παρακάτω γραµµές θα βρείτε αρκετές φορές τη λέξη «καρδιά» και θα καταλάβετε πως όσα κάνουν οι Σουηδοί σήµερα, προέρχονται από αυτήν. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι τη βλέπουµε και σε περίοπτη θέση στο εξώφυλλο του νέου album. Ακούστε το “Memorial” µε την καρδιά σας και συνδεθείτε µαζί τους. Όπως ακριβώς θέλουν οι ίδιοι να κάνετε.



    WARDRUNA ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΛΙΣΟΒΑ: Μπορεί η έννοια «πολιτισµός» να συνιστά ένα ακανθώδες θέµα για εκείνους τους κλειστόµυαλους που εµµένουν σε προγονόπληκτες εµµονικές αντιλήψεις βασισµένες σε ειδολογικές συµβάσεις και ταµπελολαγνικές νόρµες, ωστόσο όλοι οι πραγµατικοί λάτρεις της µουσικής έχουν ένα κοινό: ακούνε, καταλαβαίνουν, αγαπάνε. Και αυτό είναι πολιτισµός. Εµφάνιση των WARDRUNA στο Ηρώδειο, κακά τα ψέµατα, δεν την περιµέναµε. Μωρέ, µήπως τελικά υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο; Ο EINAR SELVIK τι λέει επ’ αυτού;

    NITA STRAUSS ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Μαγνητίζει τα βλέµµατα µε κάθε της εµφάνιση, είτε µε την µπάντα του Alice Cooper, είτε ως κιθαρίστρια της Demi Lovato. Η NITA STRAUSS είναι κάτι πολύ περισσότερο από µία εντυπωσιακή παρουσία που απλά παίζει (απίστευτα καλά) κιθάρα και βασίζεται στην εξωτερική της εµφάνιση για να προχωρήσει. Είναι ευγενική, οµιλητική, επικοινωνιακή, αφοσιωµένη σε αυτό που κάνει και πάνω απ’ όλα ταλαντούχα. Κάτι που αποδεικνύεται και µε τον νέο της προσωπικό δίσκο που φέρει τον τίτλο “THE CALL OF THE VOID”. Εν µέσω αµερικάνικης περιοδείας, και ενώ το tourbus της ήταν σε κίνηση, το Metal Hammer κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο για µια ενδιαφέρουσα κουβέντα.

    PRIMORDIAL ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Είσαι ή δεν είσαι οπαδός της µουσικής των PRIMORDIAL, δεν µπορείς παρά να τους αναγνωρίσεις ότι στα 32 χρόνια παρουσίας τους υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι πιστοί στη δική τους άποψη για την Τέχνη. Δηλαδή, στη δική τους ταυτότητα, που µουσικά συνεχίζει στο δικό της ανάδελφο και πλήρως αναγνωρίσιµο δρόµο ενώ στα νοήµατα αναπόφευκτα ακολουθεί τις σκέψεις και τις απόψεις του στιχουργού και ηγέτη της µπάντας ALAN “NEMTHEANGA” AVERILL. Σκέψεις και απόψεις αιρετικές και ενίοτε προβοκατόρικες, οι οποίες ακόµα και αν διαφωνήσεις στην πρώτη τους ανάγνωση, είναι δεδοµένο ότι σε βάζουν σε διαδικασία προβληµατισµού. Το ίδιο έγινε και στην πρόσφατη συζήτησή µας µε αφορµή το “HOW IT ENDS”, το οποίο σηµατοδοτεί τη δισκογραφική επιστροφή των Ιρλανδών µετά από 5 χρόνια.

    VOIVOD ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Οι VOIVOD στα 40 χρόνια της διαδροµής τους, πέρα από τις αµέτρητες σπουδαίες στιγµές τους, ήταν και είναι µία µπάντα µε καθαρό καλλιτεχνικό όραµα και ακόρεστη όρεξη για πειραµατισµό και εξέλιξη. Μια συναρπαστική ιστορία που «περπατάµε» εδώ µε οδηγό τον MICHEL “AWAY” LANGEVIN και πυξίδα τις επιλογές τους για το επετειακό “MORGÖTH TALES”!

    BARONESS ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ: Οι BARONESS επανέρχονται και εντυπωσιάζουν µε το νέο τους album, “STONE”. Δεν είναι για ακροατές µε ωτοασπίδες, δεν είναι για κοινό µε παρωπίδες. Υπάρχει πολύ βάθος στην τέχνη της µουσικής τους ιδιοτροπίας και πάνω σε τέτοια ζητήµατα έρχεται να µας χαρίσει το κέφι της αυτή η δαιµόνια, ευγενική αλήτισσα που ακούει στο όνοµα GINA GLEASON. Απολαύστε το αλάνι…

    ΘΕΜΑΤΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: IRON MAIDEN, SOEN, WARDRUNA, PRIMORDIAL, NITA STRAUSS, BARONESS, EVILE, VOIVOD, GOZU, SMOULDER, COLD REMEMBRANCE, MAX ENIX
    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, HEAVY LIVING: Πάρις Blues Grill, HEAVY LIVING: SAE, WHAT TOMORROW KNOWS: Asinhell, PROTOMETAL: Necronomicon, CELLEBRATION DAY: Megadeth “Peace Sells… but Who’s Buying?”, TEN TON HAMMER: Nicholas Leptos (Arrayan Path), PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Helloween “Keeper of the Seven Keys Part II”, ALL THE WORLD’S A STAGE: Wino (The Obsessed), STAGE HAMMER: Guns N’ Roses, Graspop Metal Meeting, Chania Rock Festival, Possessed, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY.

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Helloween “Keeper of the Seven Keys Part II” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Είναι 1988 και το συγκρότηµα που όρισε το ευρωπαϊκό power metal αρχίζει µεθοδικά να κατακτά τον κόσµο του σκληρού ήχου σε µία προσπάθεια να του χαρίσει το ακοµπλεξάριστο χαµόγελο που του έλειπε. Πέντε νεαροί Γερµανοί ζουν το όνειρο παίζοντας παντού, λαµβάνοντας την αγάπη αλλά και τις υποχθόνιες επιθέσεις που κόντεψαν να τους καταστρέψουν - και εν τέλει κατάφεραν να εκδιώξουν τον εγκέφαλο του συγκροτήµατος. Σε µία χρονιά που τα αριστουργήµατα ξεπετάγονταν σχεδόν εβδοµαδιαία, οι HELLOWEEN φώτισαν εκεί που δεν είχε τολµήσει κανείς και µετά από αυτούς πολλοί προσπάθησαν. Ήταν ένας Σεπτέµβριος σαν αυτόν πριν 35 χρόνια όταν το metal και οι ζωές µας καλυτέρευσαν µε την έλευση του “KEEPER OF THE SEVEN KEYS PART II”. Το ευγενές αηδόνι MICHAEL KISKE µιλά στο Metal Hammer για το αγαπηµένο του album κι εµείς ακόµα να συνέλθουµε από το έπος στην Πλατεία Νερού...

    ALL THE WORLD’S A STAGE: Wino (The Obsessed) ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Πιστό στο ραντεβού του στο Κύτταρο κάθε τέλος Σεπτέµβρη, το Demons Gate Festival επιστρέφει µε τους ιστορικούς THE OBSESSED του SCOTT “WINO” WEINRICH να ηγούνται του φετινού billing το Σάββατο 30 Σεπτεµβρίου. Το totem του αµερικάνικου doom, γνωστός επίσης από τους Saint Vitus, Spirit Caravan και άλλους, έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί, γι’ αυτό και την 1η Οκτωβρίου θα παραστεί ξανά στο Κύτταρο για την προβολή ενός ντοκιµαντέρ που αφορά την καριέρα του το οποίο και θα συνοδευτεί από ακουστικό set του αγαπητού ρέµαλου. Μέχρι τότε κάνουµε ζέσταµα µιλώντας για συναυλίες.

    HORROR: CANNIBAL CORPSE, INCANTATION, BIO-CANCER, UADA

    CANNIBAL CORPSE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ: Οτιδήποτε έρχεται από το στρατόπεδο των CANNIBAL CORPSE ξέρεις πως µόνο καλό θα είναι για το death metal εν γένει. Πόσο µάλλον όταν πρόκειται για νέο δίσκο. Πόσο µάλλον όταν πρόκειται για έναν ΤΕΤΟΙΟΝ νέο δίσκο όπως το “CHAOS HORRIFIC”. Το δέκατο έκτο album τους τούς βρίσκει σε τρελή φόρµα και µια εξαιρετικά ευχάριστη βραδινή κουβέντα µε τον Ηγέτη του µπάσου και των Κανίβαλων ALEX WEBSTER, έρχεται να το επιβεβαιώσει.

    ΑΦΙΣΕΣ: BLACK SABBATH “PARANOID” και GHOST LIVE IN ATHENS 2023 (photo Stella Mouzi)



    Sci fi Σεπτέμβριος με οδηγό σε χρόνο και χώρο τις περιπέτειες του φουτουριστικού Θηρίου των IRON MAIDEN. Μπορείτε να το αποκτήσετε το τεύχος κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. More human than human, more metal than metal!! Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!