Saturday, 02 August 2014 23:26

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Blind Guardian “Mirror Mirror”

Written by 

    To 1998 το "Νightfall in Middle- Earth" ήρθε να σταθεί ως η κορωνίδα ενός σερί 6 εκπληκτικών δίσκων που είχε ξεκινήσει ήδη από τα late-'80s για τους Blind Guardian. Aυτή τη φορά, όμως, οι Γερμανοί θα γράψουν ένα μεγαλεπήβολο concept album βασισμένο στο βιβλίο "The Silmarillion" του δημιουργού του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών", J.R.R Tolkien.

    Η καριέρα των Guardian δεν θα 'ναι ξανά ίδια, ενώ τότε άρχισε και η Αμερική να αναγνωρίζει την αξία τους. To "Mirror Mirror" στέκεται αδιαμφισβήτητα στα top-5 των κλασσικών και αγαπημένων τραγουδιών των οπαδών της μπάντας.

    Εxtra trivia: Για πρώτη φορά σε album ο αγαπητός frontman των BG, Hansi Kürsch, δεν έπαιξε μπάσο και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στους στίχους και στα φωνητικά. Την τετράχορδη ανέλαβε ο Oliver Holzwarth, μπασίστας των φοβερών progressive metallers Sieges Even (και νυν των Rhapsody of Fire) και αδερφός του drummer Alex. Ο Οliver ήταν ο studio μπασίστας των Blind Guardian μέχρι και το τελευταίο τους album.

    NIKOΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ



    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!