Monday, 09 February 2015 13:15

AC/DC: "Rock or Bust" & "Highway to Hell" (live στα Grammy Awards)

Written by 

    Xθες, οι AC/DC άνοιξαν την 57η ετήσια βραδιά των Grammy Awards στο Staples Center του Los Angeles, παίζοντας το "Rock or Bust" από το τελευταίο τους studio album, και μία edit-αρισμένη μορφή του κλασσικού "Highway to Hell".

    Aυτή ήταν και η πρώτη τους live εμφάνιση με τον Chris Slade στα τύμπανα μετά από 21 χρόνια, όπως και η πρώτη με τον Stevie Young στη ρυθμική κιθάρα από το 1988. Αυτό το line- up θα τους ακολουθήσει και στην επικείμενη παγκόσμια τουρνέ.

    Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση μετά από 14 χρόνια, αλλά και η πρώτη τους ζωντανή για την προώθηση του ολοκαίνουργιου "Rock or Bust" LP.

    Υπενθυμίζουμε πως ο Slade υπηρέτησε το συγκρότημα από το 1989 ως το 1994 αντικαθιστώντας τον Simon Wright, κι έπαιξε στο studio album "The Razor's Edge", στο live "Live" "Live at Donington" που βγήκε σε βιντεοκασσέτα και μετά σε DVD), όπως και στο single "Βig Gun" (με τον θεό Arnold Schwarzenegger στο video- clip). Στο εντυπωσιακό του παλμαρέ βρίσκουμε τους Tom Jones, Manfred Mann's Earth Band, Uriah Heep, Asia, David Gilmour, Michael Schenker, αλλά και τους The Firm των Jimmy Page και Paul Rodgers! Αντικαταστάθηκε λίγο πριν τις ηχογραφήσεις του "Ballbreaker", όταν επέστρεψε ο καθαρός τότε από το αλκοόλ Phil Rudd.

    Δείτε εδώ την εμφάνιση των Βρετανοαυστραλών: