Saturday, 11 April 2015 14:05

JETHRO TULL: To "Locomotive Breath" live με guest τον Joe Bonamassa

Written by 

    Το 2011 στο High Voltage Festival που πραγματοποιήθηκε στο Hyde Park του Λονδίνου, οι Jethro Tull εμφανίστηκαν ως headliners της Prog Stage του festival. Στο ίδιο event συμμετείχε και ο Joe Bonamassa με τους Black Country Communion. Έτσι, όταν οι Tull έπαιξαν το classic "Locomotive Breath" στο encore του set τους, ο Bonamassa ανέβηκε ως guest στη σκηνή.

    Η ιστορία των 2 πλευρών πάει χρόνια πίσω, όταν ο νεαρός τότε Joe έκανε τη πρώτη του περιοδεία ως solo καλλιτέχνης, ανοίγοντας για τους Jethro Tull. Μόνο που το album που προωθούσε ο νεαρός κιθαρίστας ήταν το "A New Day Yesterday" που περιείχε την ομότιτλη διασκευή στο γνωστό κομμάτι των Jethro Tull που ανοίγει το δικό τους "Stand Up" album.

    Ο Bonamassa ξέροντας ότι θα ήταν κάπως περίεργο να παίζει αυτό το κομμάτι όταν η μπάντα που το έγραψε θα εμφανιζόταν λίγο μετά από αυτόν, επικοινώνησε με το management των Jethro Tull, λαμβάνοντας θετική απόκριση, με την προϋπόθεση να μην τα θαλασσώσει. Ο Bonamassa στο πρώτο show του tour και γεμάτος άγχος, έπαιξε το "A New Day Yesterday" με τον Ian Anderson να τον παρακολουθεί στα πλαϊνά της σκηνής.

    Τελικά, όλα πήγαν καλά και ο βετεράνος μουσικός συνεχάρη τον πιτσιρικά, ξεκινώντας έτσι μία στενή φιλική σχέση μεταξύ Jethro Tull και Bonamassa.