Saturday, 08 December 2018 02:52

ARCH ENEMY: “Reason to Believe” (νέο video clip)

Written by 
    ARCH ENEMY: “Reason to Believe” (νέο video clip)

    Από τις 7 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί μέσω της Century Media το νέο single των Arch Enemy με τίτλο “Reason to Believe”.

    Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το video clip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Patric Ullaeus (Kamelot, In Flames, Dimmu Borgir) της Revolver Film Company.

    B-side του single είναι μια διασκευή των Arch Enemy στο “Shout” των εμβληματικών Βρετανών pop/new wavers Tears for Fears.

    Στις 18 Ιανουαρίου, μάλιστα, η μπάντα θα κυκλοφορήσει τη συλλογή “Covered in Blood” που θα περιλαμβάνει όλες τις διασκευές που έχουν ηχογραφήσει οι Arch Enemy στα 23 χρόνια της πορείας τους.

    Για το “Reason to Believe” και την απόφαση της μπάντας να ηχογραφηθούν μόνο καθαρά φωνητικά γι’ αυτό, ο ηγέτης Michael Amott δήλωσε: «Έγραψα τη μουσική με τον αδελφό μου, τον Christopher Amott και ήταν προφανές πως μας προέκυψε μπαλάντα. Σκεφτήκαμε ότι αν το χρησιμοποιήσουμε στους Arch Enemy θα είναι περίεργο να έχουμε growls και κραυγές πάνω από αυτή τη μουσική. Μίλησα, λοιπόν, με την Alissa γι’ αυτό και καταλήξαμε στην τελική ενορχήστρωση.

    «Οι fans το έχουν δεχτεί πολύ καλά, πάντως. Εξάλλου πάντα είχα αυτή τη φιλοδοξία, διότι ποτέ δεν ήμουν ένας σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του «ή μόνο extreme ή τίποτα». Παρ’ όλο που μεγάλωσα με thrash και death metal, είμαι μεγάλος fan των Scorpions και των Judas Priest. Οι μεγάλες μπάντες όπως αυτοί, οι Manowar, οι Black Sabbath κλπ, έχουν όλες τους μπαλάντες. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο γινόμαστε κι εμείς μια πιο πλήρης metal μπάντα.»