Thursday, 22 May 2014 15:54

ΒΕΗΕΜΟΤΗ: Ακυρώνουν συναυλίες κατόπιν επέμβασης του ρωσσικού κράτους [UPDATE]

Written by 

    Προβλήματα με τη ρωσσική γραφειοκρατία αντιμετωπίζουν οι Behemoth κατά την διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιούν εκεί αυτές τις ημέρες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ακύρωση συναυλιών.Η είδηση μαθεύτηκε μέσω κειμένου που κοινοποίησε ο Nergal στον Facebook λογαριασμό του συγκροτήματος.

    Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Adam "Nergal" Darski, η ρωσσική υπηρεσία αλλοδαπών σταμάτησε τους Behemoth επειδή είχαν λάθος βίζες. Οι Πολωνοί αρνήθηκαν να μετακινηθούν από το club στο οποίο θα εμφανιζόντουσαν χωρίς τη συγκατάβαση ανθρώπου της πολωνικής πρεσβείας, με αποτέλεσμα οι Ρώσσοι να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια, το συγκρότημα μεταφέρθηκε μέσω πούλμαν και τη συνοδεία 10 αστυνομικών στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης όπου αναμένεται να υποστεί πολύωρη ακρόαση. Έκτοτε οι Βehemoth προσπαθούν ανεπιτυχώς να έρθουν σε επικοινωνία με την πολωνική πρεσβεία και μέσω του διαδικτύου κάνουν έκκλιση στους fans να βοηθήσουν με όποιον τρόπο.

    Επιπροσθέτως, οι Behemoth συμπληρώνουν την ανακοίνωση τους γράφοντας ότι πέραν των αναγκασμένων ακυρώσεων των εμφανίσεων τους, αυτό που τους ενδιαφέρει προς το παρόν είναι να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους και μετά πίσω στη Πολωνία, και κλείνοντας ξεκαθαρίζουν ότι παρά τις σκληρές προσπάθειες τους δεν μπορούν να αλλάξουν τη κατάσταση.

    Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το video "Blow Your Trumpets Gabriel" από το φετινό τους album "The Satanist".

    UPDATE: Μία μέρα μετά την κράτηση των μελών και του road crew για παραβίαση του ρωσσικού νόμου όσον αφορά τις βίζες, οι Behemoth έχουν υποχρεωθεί από τις Αρχές να εγκαταλείψουν τη Ρωσία εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Οι Πολωνοί εμφανίστηκαν στο δικαστήριο σήμερα το πρωί όπου αποφασίστηκε η ως άνω διαταγή. Επίσης, κάθε μέλος των Behemoth θα πληρώσει πρόστιμο 2.000 ρουβλιών (σχεδόν 43 ευρώ). Ως φυσικό επακόλουθο, ακυρώνονται τα υπόλοιπα dates της ρωσσικής τους περιοδείας που θα διαρκούσε μέχρι τις 28 Μαΐου.

    Ο Νergal δήλωσε: «Oι βίζες που κρίθηκαν ακατάλληλες ήταν αυτές που λάβαμε από το ρωσσικό προξενείο της Βαρσοβίας. Κάναμε ακριβώς όσα χρειάστηκαν για να πάρουμε την business visa. Όπως μας είπαν, τελικά έπρεπε να έχουμε κάποιο είδος «ανθρωπιστικής» βίζας, και όχι business»

    Τέλος, το συγκρότημα εύχεται να ορίσει νέες ημερομηνίες για να καλύψει τις αντίστοιχες ακυρωμένες.