Thursday, 19 June 2014 18:15

WITCH MOUNTAIN: Live απόψε στην Αθήνα

Written by 

    Οι Aμερικανοί doomsters Witch Mountain εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, απόψε Πέμπτη 19 Ιουνίου στην σκηνή του six d.o.g.s. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι doom metallers Aeon Aphelion και οι Reversed Nature που κινούνται σε psychedelic kraut rock μονοπάτια.


    Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

    Witch Mountain Live

    w/ Aeon Aphelion + Reversed Nature

    Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 22.00

    Eίσοδος: 15 ευρώ (προπώληση: 12 ευρώ)

    Οι Witch Mountain με έδρα το Portland είναι από τις πιο ανερχόμενες δυνάμεις του doom metal. H μουσική τους είναι ένας συνδυασμός 70’s, blues και rock στοιχείων αναμεμειγμένων με βαριές doom κιθάρες και μακρόσυρτα solos, στο δρόμο που χάραξαν οι πατέρες Black Sabbath. Ιδρύθηκαν το 1997 από τον κιθαρίστα Rob Wrong και τον drummer Nathan Carson, ενώ το 2000 κυκλοφόρησαν το EP “Homegrown Doom” και το 2001 το πρώτο τους album “Come the Mountain”. Όλα άλλαξαν για το συγκρότημα όταν το 2009 ο δρόμος τους διασταυρώθηκε με αυτόν της χαρισματικής Uta Plotkin. Η τρομερά μελωδική, ζεστή, και άλλοτε απίστευτα δυνατή και τραχιά χροιά της Plotikin εκτόξευσε τις συνθέσεις των Witch Mountain σε άλλο επίπεδο και την καθιέρωσε ως μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές του είδους και όχι μόνο.

    Ακολούθησε το “South of Salem” το 2011 (αναδείχτηκε τέταρτο καλύτερο album του NPR), μια κοινή περιοδεία με τον Wino και, σαν φυσικό επακόλουθο, η ένταξή τους στο δυναμικό της Profound Lore που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως. To 2012 κυκλοφόρησε το “Cauldron of the Wild” στο οποίο οι Witch Mountain συνεχίζουν σε heavy blues/doom μονοπάτια και occult θεματολογία, ενώ η Uta απέδειξε για μια ακόμη φορά οτι η φωνή της είναι ικανή για όλα. Έκτοτε η μπάντα δεν σταμάτησε να περιοδεύει και να εμφανίζεται σε γνωστά festival δίπλα σε μεγάλα ονόματα σε Αμερική και Ευρώπη. Μέσα στο 2014 οι Witch Mountain θα κυκλοφορήσουν το νέο τους album, κομμάτια από το οποίο οι Έλληνες οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στις 19/06, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή τους στο Hellfest.

    https://www.facebook.com/witchmountain

    http://witchmountain.bandcamp.com/album/cauldron-of-the-wild

    Οι Aeon Aphelion δημιουργήθηκαν το 2005 στην Αθήνα και κινήθηκαν εξαρχής σε doom/death μονοπάτια. Τον Οκτώβρη του 2013 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το πρώτο τους full-length άλμπουμ "Visions of Burning Aeons".

    https://www.facebook.com/aeonaphelion

    http://aeonaphelion.bandcamp.com/album/visions-of-burning-aeons

    Οι Reversed Nature εδρεύουν στην Αθήνα και κινούνται στον χώρο του ψυχεδελικού kraut rock μουσικού φάσματος, έχοντας κυκλοφορήσει δύο δουλείες το “Nature Reversed” και “Junkie for a Guide”. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν τον καινούργιο τους δίσκο, που θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο μέσω της Cosmic Eye Records.

    https://www.facebook.com/ReversedPsychedelia

    http://reversednatureband.bandcamp.com/


    Προπώληση 12€
    Metal Era (Εμμ. Μπενάκη 22, Εξάρχεια), Rythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54)

    Είσοδος 15€
    Πόρτες 21:00

    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

    https://www.facebook.com/krisisproductions

    http://krisisproductions.blogspot.gr/

    Περισσότερες πληροφορίες:

    six d.o.g.s
    Αβραμιώτου 6-8
    Μοναστηράκι
    Αθήνα
    T: +30 210 3210510
    W: http://sixdogs.gr/