Sunday, 29 June 2014 14:27

ROB HALFORD: Δηλώσεις υπέρ των Cynic και της διαφορετικότητας, κατά της ομοφοβίας

Written by 


    Ο frontman των Judas Priest και Θεός του heavy metal, Rob Halford, σχολίασε την απόφαση των Paul Masvidal και Sean Reinert (Cynic, πρώην Death) να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ως γνωστόν, ο Halford δήλωσε δημόσια το 1998 μέσω εκπομπής του MTV ότι είναι ομοφυλόφιλος.


    Τι είπε ο Metal God: «Είμαι ο μόνος gay του χωριού, δεν το δέχομαι αυτό! (γέλια) Αλλά όχι, σοβαρά τώρα... Αυτό που έκαναν οι Cynic ήταν φοβερό. Η ομοφοβία στο metal αρχίζει και ξεφτίζει. Υπάρχει ακόμα ομοφοβία όχι μόνο στο metal, αλλά και σ΄όλα τα είδη μουσικής. Οι περισσότεροι metalheads έχω την εντύπωση ότι δέχονται τις ιδιαιτερότητες του διπλανού τους γιατί ήδη έχουμε τραβήξει πολλά από τους υπολοίπους, πολλοί δεν συμπαθούν τους μεταλλάδες και τη μουσική που ακούμε επειδή δεν τους αρέσει πώς φαινόμαστε. 'Αρα η κίνηση αυτών των 2 ανθρώπων ήταν πολύ σημαντική. Είναι εκνευριστικό ότι πρέπει να ανησυχείς για κάτι τέτοιο εν έτει 2014, σωστά; Αλλά αυτό αποδεικνύει την βλακεία που διακατέχει ακόμα πολύ κόσμο. Ο Θεός να έχει καλά τα παιδιά στους Cynic. Ξέρω πως είναι να αποκαλύπτεις την σεξουαλικότητα σου. Είναι το ομορφότερο συναίσθημα στον κόσμο. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, ζήσε την ζωή σου και μη κρύβεσαι. Τίποτα δεν μπορεί να σε βλάψει, παρά μόνο εσύ τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά θα συνεχίσουν να σε αγαπούν.»

    Και προσθέτει: «Ανήκω σε μία μειονότητα. Σε κάποιες χώρες δολοφονούν τους gay. Όσο αυτός ο φόβος για τους ομοφυλόφιλους ξεθυμαίνει τόσο το καλύτερο, και όσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να βγουν και να αποκαλυφθούν, τόσο η κατάσταση βελτιώνεται. Ζούμε σε μία υπέροχη εποχή, όσον αφορά την ανεκτικότητα και την αποδοχή. Έχω σπίτι στο Amsterdam και οι Ολλανδοί ποτέ δεν είχαν θέμα με τους gay. Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και ταμπέλες. Είσαι αυτός που είσαι. Ελπίζω να συμβεί έτσι και στον υπόλοιπο κόσμο. Για ανθρώπους που παίζουν αυτό το είδος metal και έκαναν αυτό που έκαναν, είναι πολύτιμο. Θα ήθελα πολύ να τους γνωρίσω για να τους συγχαρώ.»