Friday, 01 August 2014 13:40

LED ZEPPELIN: O Plant δηλώνει απογοητευμένος και μπερδεμένος από τις πιέσεις του Page για νέο reunion

Written by 

    Η κουβέντα και τα σενάρια ενός πιθανού, νέου reunion των Led Zeppelin, καλά κρατεί, με τη πλευρά του κιθαρίστα Jimmy Page να παραμένει πρόθυμη, και τον τραγουδιστή Robert Plant να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη αρνούμενος την επανασυγκρότηση της θρυλικής μπάντας. Οι τελευταίες δηλώσεις του Plant έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στις οποίες μάλιστα αποκάλυψε την πρόταση που έκανε εκείνος προς τον παλιό του συνεργάτη...

    Ο Robert Plant, με αφορμή τις ολοκαίνουργιες πλούσιες επανεκδόσεις των "Led Zeppelin IV" και "Houses of the Holy", δήλωσε στο περιοδικό Uncut τα εξής: «Νιώθω τον Jimmy Page. Ξέρει ότι θα κερδίσει τα headlines όποτε το θελήσει. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πια τι προσπαθεί να κάνει, οπότε νιώθω κάπως απογοητευμένος και μπερδεμένος.»

    Η πρόταση του Plant προς τον Page είχε ως εξής: «Πριν 2 χρόνια τού πρότεινα να κάνουμε κάτι ακουστικό αν είχε στα πλάνα του κάτι τέτοιο. Απλώς αδιαφόρησε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σωστά. Το βάρος των προσδοκιών παραείναι μεγάλο.»

    Πριν μερικούς μήνες, ο Page είχε δηλώσει δημόσια ότι ο Plant είναι αυτός που εμποδίζει την επιστροφή των Zeps: «Πέρυσι ο Plant είπε ότι δεν έχει να κάνει κάτι 2014 και ρωτούσε ποια είναι η άποψη των υπόλοιπων 2 δυο εν ζωή αυθεντικών μελών (σ.σ.: John Paul Jones και Jimmy Page). Ξέρει πολύ καλά ποια είναι η άποψη μας. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα shows. Απλώς παίζει κάποιο παιχνίδι και έχω κουραστεί μ' αυτό, για να 'μαι ειλικρινής. Δεν είμαι τραγουδιστής, άρα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δείχνει τόσο απίθανο πια, σωστά;»

    Το πιο πρόσφατο one-off reunion των Led Zeppelin πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 στο Λονδίνο με drummer τον Jason Bonham, γιο του εκλιπόντος θρυλικού βομβαρδιστή, John, του οποίου ο θάνατος ήρθε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1980 και έγινε η αφορμή για την διάλυση των Bρετανών θρύλων. Η εν λόγω συναυλία κυκλοφόρησε πρόπερσι σε όλες τις πιθανές μορφές υπό τον τίτλο "Celebration Day".