Friday, 01 August 2014 14:18

ALICE COOPER: Απεβίωσε ο κιθαρίστας και στενός συνεργάτης του, Dick Wagner

Written by 

    Δυστυχώς, ο στενός συνεργάτης και κιθαρίστας του Alice Cooper, Dick Wagner, απεβίωσε στις 30 Ιουλίου στο νοσοκομείο του Scottsdale της Arizona από αναπνευστική ανεπάρκεια. Ήταν 71 ετών.

    O Wagner μπορούμε να πούμε πως ήταν το δεξί χέρι του Alice Cooper στα σπουδαία albums που έχτισαν τον θρύλο του διάσημου shock rocker: "Welcome to My Nightmare", "Billion Dollar Babies", "School's Out", "Alice Cooper Goes to Hell", "Lace and Whiskey", "Ηey Stoopid", "From the Inside", "DaDa", όπως και στο τελευταίο "Welcome 2 My Nightmare", βάζοντας το χέρι του στη σύνθεση, στη παραγωγή και στις κιθάρες.

    Επίσης, συνέβαλλε και σε 2 πολύ μεγάλα albums των Kiss και των Aerosmith, τα "Destroyer" και "Get Your Wings" αντίστοιχα.

    Τέλος, το 2012 ο Wagner εξέδωσε το βιβλίο του με τίτλο "Not Only Women Bleed: Vignettes From the Heart of a Rock Musician", με πρόλογο από τον ίδιο τον Alice.

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου ασχολούμαστε εκτενώς με την δεκαετία του '90, τα σπουδαία (και μη) έργα της, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που την χαρακτήρισαν. Δίσκοι όπως το "Hey Stoopid του Alice Cooper έχουν τη θέση τους στις σελίδες του συλλεκτικού αυτού αφιερώματος.