Friday, 03 October 2014 11:33

MASTODON: «Δεν υπάρχει λόγος να πάρετε στα σοβαρά το video του "The Motherload"!»

Written by 

    Mastodon μάς απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες με το άκρως ενδιαφέρον video- clip του "The Motherload", μέσα από το εκπληκτικό "Once More 'Round the Sun" LP. Δείτε τις δηλώσεις του drummer/ τραγουδιστή Brann Dailor σχετικά με την αρνητική κριτική που ασκήθηκε στο video της μπάντας του...

    «Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε ήταν να γίνουμε κατά κάποιον τρόπο προσβλητικοί, επομένως δε νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ κάτι. Είναι απλά ένα μουσικό video στο οποίο κάναμε την πλάκα μας και δεν έχει κάποιο βαθύτερο νόημα. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος να το παίρνουμε τόσο στα σοβαρά!»

    «Δεν ξέρω, δεν βρίσκω κάτι το σεξιστικό στο video. Είναι απλώς κάποιες ημίγυμνες γυναίκες που κουνούν τους πισινούς τους. Κάποιοι το βρίσκουν ερεθιστικό, εγώ το βρίσκω υπέροχο. Αυτά τα κορίτσια είναι φοβερά και ταλαντούχα, και είναι ωραίο να τις βλέπεις. Μ' αρέσει που το video είναι σαν καλειδοσκόπιο. Αλλά προκάλεσε συζητήσεις, κάτι που προφανώς το αναμέναμε. Το περιμέναμε ότι θα υπάρξει αρνητισμός. Αλλά ξέρεις κάτι; Τέτοια μπάντα είμαστε. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, και κάτι τέτοιο ψάχνουμε πάντα γιατί όσο περνάνε τα χρόνια είναι όλο και πιο δύσκολο να πρωτοτυπήσεις

    «Θέλαμε να κάνουμε κάτι αλλόκοτο που να μπερδέψει τον θεατή. Είναι κάτι σαν παρωδία στα metal videos των '90s που δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο concept. Δεν πήγαμε να κοροϊδέψουμε τα hip- hop videos, όπως σχολίασαν πολλοί. Ήταν μία πολύ λεπτή γραμμή επειδή δεν θέλαμε να φανούμε σεξιστές, γι' αυτό δώσαμε κεντρικό ρόλο στα κορίτσια και τις παρουσιάσαμε ως κάτι το δυναμικό.»

    «Εν κατακλείδι, πετύχαμε αυτό που θέλαμε: να δημιουργήσουμε ένα τόσο αλλόκοτο video που θα κάνει τον θεατή να πει "αυτό δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, είναι λάθος!". Γι' αυτό κι εμείς το βάλαμε εκεί, επειδή μπορούμε.»

    Όσοι δεν έχετε δει το αμφιλεγόμενο video, μπορείτε να το κάνετε εδώ: