Sunday, 30 November 2014 02:20

CANNIBAL CORPSE: Απαγόρευση στίχων τους στην Ρωσία

Written by 

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν με τις ρωσικές αρχές οι Cannibal Corpse με απόρροια την απαγόρευση διανομής των δίσκων τους στην αχανή χώρα, καθώς κάποιοι στίχοι των σπουδαίων Αμερικανών deathsters θεωρήθηκαν από το ρωσικό δικαστήριο ότι ήταν αρκετά βίαιοι με πιθανό αποτέλεσμα να επηρεάσουν αρνητικά τους Ρώσους πολίτες.

    Το πόρισμα του δικαστηρίου του Bashkortostan είχε ως εξής: «Οι στίχοι περιγράφουν σκηνές κατάχρησης, σωματικής και ψυχολογικής βίας απέναντι σε ανθρώπους και ζώα, δολοφονίες και αυτοκτονίες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα εξώφυλλα.», καταλήγοντας στο ότι η διάρρευση αυτών των στίχων θα μπορούσε να προκαλέσει εγκληματικές συμπεριφορές.

    Τον Ιούλιο του 2013 θεσπίστηκε στην Ρωσία ένας νέος νόμος κατά της βλασφημίας με τιμωρίες από πρόστιμα μέχρι φυλάκιση σε όσους προβάλλουν τα «συναισθήματα των πιστών».

    Στις 10 Οκτωβρίου μία συναυλία των Cannibal Corpse στο Nizhny Novgorod στα πλαίσια της ρωσικής τους περιοδείας διεκόπη μετά από μισή ώρα, καθώς εισέβαλαν στον χώρο ένοπλα, μασκοφόρα όργανα της τάξης τα οποία και συνέβαλαν άτομα από το κοινό για ελέγχους κατοχής ναρκωτικών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να κατηγορηθούν για απρεπή συμπεριφορά και μέθη σε δημόσιο χώρο, κάτι για το οποίο στη Ρωσία μπορεί να τιμωρηθείς μέχρι και με 15 μέρες φυλάκισης.

    Τον περασμένο Ιούνιο, μία συναυλία του Marilyn Manson στη Μόσχα ακυρώθηκε λόγω απειλής βόμβας, ενώ άλλη μία προγραμματισμένη εμφάνιση του Αμερικανού shock rocker στην Ρωσία επίσης ακυρώθηκε ελέω διαμαρτυρίας ορθόδοξων χριστιανών ότι επρόκειτο να προσβάλλει τη πίστη τους και να προωθήσει τον σαδομαζοχισμό.

    Τέλος, πολύ πρόσφατα, 4 ρωσικά dates των Behemoth ακυρώθηκαν κατόπιν έντονης αντίδρασης χριστιανών ακτιβιστών.

    Όσο για τους Cannibal Corpse, ελπίζουμε στην επόμενη συναυλία τους στη Ρωσία να παίξουν και το κάτωθι κομμάτι: