Tuesday, 02 December 2014 10:25

SPITFIRE: Aπονομή του βραβείου «Οδυσσέας» στο documentary "Back to Zero"

Written by 

    Πριν 2 χρόνια, είδαμε στις αίθουσες του festival Νύχτες Πρεμιέρας το documentary "Βack to Zero" του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ρήγα, το οποίο βασίζεται στα πρώτα χρόνια και στη πορεία του φαινομένου των Ελλήνων metallers Spitfire. Έχοντας ήδη λάβει τις πρώτες του διακρίσεις, θα απονεμηθεί στο film το βραβείο «Οδυσσέας» για την κατηγορία Καλύτερη Μουσική Ταινία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 (είσοδος ελεύθερη). 'Οσοι ενδιαφέρεστε να βρεθείτε εκεί, διαβάστε το επίσημο Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος που ακολουθεί.

    To Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος:

    Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:00

    Τιμητική απονομή των Βραβείων Οδυσσέας του 7ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (2014)

    Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

    Είσοδος Ελεύθερη
    Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

    To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια βραδιά με Λονδρέζικη ατμόσφαιρα, φιλοξενεί την τιμητική παρουσίαση των Βραβείων Οδυσσέας του 7ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:00.

    Στο 7ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, (6 - 18 Οκτωβρίου 2014) συναγωνίστηκαν για τα Βραβεία Οδυσσέας περισσότερες από 70 ταινίες και 20 σενάρια. Τα Βραβεία Οδυσσέας, στους νικητές του φετινού Φεστιβάλ, θα απονεμηθούν και τιμητικά στις 8 Δεκεμβρίου 2014 στην Αθήνα.

    Το Φεστιβάλ υπογραμμίζει με έμφαση το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, και την πραγματικά αξιοζήλευτη προσπάθεια που κάνει η σύγχρονη Ελληνική κινηματογραφία να είναι δημιουργική και ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον.

    Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, όπως πάντα ανεξάρτητο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό, στηρίζει αυτό ακριβώς το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δέχεται συμμετοχές από Έλληνες δημιουργούς χωρίς περιορισμό θέματος, όπως και ξένους δημιουργούς των οποίων η δουλειά έχει Ελληνικό ενδιαφέρον, από όλο τον κόσμο, και δεν ξεχνά το στόχο του: να είναι το διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο.

    Το φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του, και φυσικά τους δημιουργούς και τους φίλους του σε ολόκληρο τον κόσμο, που το στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

    Παρακάτω αναφέρονται όλα τα Βραβεία του φετινού φεστιβάλ. Όπου τα Βραβεία είναι μοιρασμένα, είναι μοιρασμένα ισότιμα, ανεξαρτήτως σειράς. Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, υπάρχουν πάντα όλες οι πληροφορίες για τις ταινίες και τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και φωτογραφικού υλικού.

    Yπενθυμίζουμε πως το live album που κυκλοφόρησε η μπάντα το 1990 ως Speedfire, το "100% Live", επανακυκλοφορεί αυτή την εποχή για πρώτη φορά ως CD με bonus ένα ανέκδοτο live DVD.