Thursday, 04 December 2014 20:09

COREY TAYLOR: «Δεν ξέρω αν θα γυρίσει ποτέ ο Joey Jordison στους Slipknot»

Written by 

    Kάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο frontman των Slipknot, Corey Taylor (επίσης στους Stone Sour), σχετικά με το νέο rhythm section της αμερικάνικης υπερμπάντας, τις ταυτότητες τους, τις συγκρίσεις με τον Joey Jordison και τις πιθανότητες επιστροφής του εμβληματικού - πρώην - drummer των Slipknot.

    Σχετικά με το αν τα νέα μέλη (ο drummer Jay Weinberg και ο μπασίστας Alessandro "Vman" Venturella) είναι περισσότερο sessions players και όχι επίσημα μέλη των Slipknot: «Θα το δούμε αυτό, σωστά; Κανείς δεν τα βρήκε όλα έτοιμα σ' αυτή την μπάντα. Όλοι κερδίζουν αυτό που τους αξίζει. Αυτό λέω σε όλους από τη πρώτη μέρα. Μπορώ να σε επιβεβαίωσω, όμως, ότι είναι εκπληκτικοί. Στην παρέα, στην σκηνή, στο παίξιμο τους, τα πάμε πολύ καλά. Από 'κει και πέρα, βλέπουμε...»

    Αν ποτέ οι Slipknot αποκαλύψουν και επίσημα την ταυτότητα των νέων μελών από την στιγμή που έχουν γίνει επίσημα μέλη στο συγκρότημα: «Μάλλον του χρόνου θα τα αποκαλύψουμε όλα. Πρώτα είχαμε να κάνουμε πιο σημαντικά πράγματα, όπως τον δίσκο, το video- clip, το Knotfest, τις πρώτες μας περιοδείες, δηλαδή να εδραιωθεί η μπάντα ξανά. Γιατί δεν είναι για τα μεμονωμένα μέλη, είναι για τη μουσική και για το σύνολο. Ο κόσμος ξεχνά ότι αυτή ήταν η φιλοσοφία μας στo ξεκίνημα μας. Ο κόσμος μάς έμαθε σαν άτομα όταν αρχίσαμε να κάνουμε πράγματα εκτός Slipknot. Και σ' αυτή την συλλογικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε.»

    Στις πιθανότητες που δίνει για την επιστροφή του Joey Jordison κάποια στιγμή στο μέλλον: «Δεν έχω ιδέα. Πραγματικά δεν ξέρω. Ξέρεις, είναι πολύ δύσκολο. Ένας από τους λόγους που δεν είναι εδώ τώρα μαζί μας είναι ότι αυτός είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο κι εμείς τον δικό μας. Με κάθε σεβασμό στον Joey, δεν πρόκειται να πω περισσότερα. Απλά το μέλλον μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Οπότε, αυτό που λέω είναι... θα δούμε. Το «δεν ξέρω» νομίζω καλύπτει τα πάντα.»

    Αν οι Slipknot πίεσαν το νέο τους drummer να παίξει στο στιλ του Jordison όταν η μπάντα ηχογραφούσε το νέο της album, ".5: The Gray Chapter": «Όχι, σε καμία περίπτωση. Τον αφήσαμε να κάνει αυτό που ξέρει. Το σπουδαίο με τον νέο μας drummer είναι ότι μεγάλωσε ακούγοντας μας. Ερχόταν στις συναυλίες μας από πολύ μικρός. Οπότε, το στιλ του προέκυψε να έχει αυτό το φρενήρες vibe. Κι αυτό μας ανακούφισε, ήταν ένας από τους λόγους που τον επιλέξαμε. Δεν θέλαμε έναν κλώνο του Joey, για να το πούμε έτσι. Χρειαζόμασταν κάποιον που τεχνικά θα μπορούσε να παίξει το παλιό υλικό αλλά θα είχε και το προσωπικό του στιλ. Ο νέος drummer έχει ένα πολύ ξεχωριστό στιλ το οποίο τυχαίνει να ταιριάζει με οτιδήποτε κάνουμε. Τον σιγοντάραμε να δοκιμάζει διάφορα πράγματα αντί να μπει σε μία ζώνη ασφαλείας. Αλλά, κυρίως, τον αφήσαμε να κάνει αυτό που πιστεύει.»