Wednesday, 18 February 2015 12:17

ROB HALFORD: «Το "Sad Wings of Destiny" είναι το αγαπημένο μου Judas Priest album»

Written by 

    Σε νέα του συνέντευξη, ο Rob Halford αποκάλυψε πως ο αγαπημένος του Judas Priest δίσκος είναι το δεύτερο τους, "Sad Wings of Destiny" του 1976, κι εξηγεί τους λόγους.

    «Με ρωτάει πολύς κόσμος ποιον δίσκο ξεχωρίζω, και θα επέλεγα το "Sad Wings of Destiny" ως προσωπικό αγαπημένο. Πραγματικά, αγαπώ αυτό το album. Έχει πολλά όμορφα πράγματα μέσα, και είναι ένας πολύ σημαντικός δίσκος όχι μόνο για τη καριέρα μας, αλλά και για την heavy metal μουσική. Είναι πολύ στιβαρό και παρουσιάζει πολλά χαρακτηριστικά των Priest: τα riffs, το tempo, το songwriting και τα φωνητικά. Έχει αντέξει το πλήρωμα του χρόνου και είναι ακόμα από τα αγαπημένα μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λατρεύω τις υπόλοιπες δουλειές μας.»

    Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου 1976 και ήταν ο τελευταίος των Bρετανών με τη προβληματική Gull Records, όπως και o μοναδικός τους με drummer τον Alan Moore. Eδώ οι Judas Priest δείχνουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά που τους ανέδειξαν ως μία από τις πλέον βασικές επιδραστικές heavy metal δυνάμεις, και περιέχει κλασικά τους κομμάτια όπως τα "Victim of Changes", "Tyrant", "The Ripper", "Genocide" και "Dreamer Deceiver".