Tuesday, 24 February 2015 15:34

GUS G.: Eτοιμάζει δεύτερο solo album - Ίσως βρήκε το νέο τραγουδιστή των Firewind

Written by 

    Ο Gus G. (solo, Ozzy Osbourne, Firewind) σε τελευταία του συνέντευξη μίλησε για τα άμεσα του πλάνα όσον αφορά την προσωπική του καριέρα, ενώ δεν άφησε έξω και τους Firewind, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στον πάγο.

    Σχετικά με το επόμενο solo album του: «Έχω γράψει ήδη όλα τα τραγούδια και τώρα ηχογραφούμε τα τύμπανα. Επομένως, μόλις γυρίσω από την τωρινή μου περιοδεία, θα επιστρέψω στο studio για να δουλέψω πυρετωδώς πάνω στις κιθάρες. Σκοπός είναι να έχει τελειώσει το καλοκαίρι.»

    Σχετικά με τους guests που ενδέχεται να υπάρξουν σ' αυτό: «Θα υπάρξουν πάλι guests, όπως και στο "I Am the Fire", μόνο που τώρα θα είναι λιγότεροι. Θα είναι ένας στενότερος κύκλος ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό. Θα είναι ένας πολύ δυναμικός δίσκος. Θα έχει περισσότερα up- tempo και heavy πράγματα μέσα, όπως και περισσότερες κιθάρες. Δίνω μεγαλύτερο βάρος στο songwriting. Θέλω πολύ να έχω πιασάρικες μελωδίες που ροκάρουν. Είναι κάπως νωρίς να μιλήσω για τους guests, αλλά έγραψα κάποια τραγούδια με τον Mats Levén (Candlemass, Treat, Yngwie J. Malmsteen, Krux, Therion), όπως και κάποια με τον Jacob Bunton (Lynam, Adler). Aυτή τη φορά δούλεψα περισσότερο με τον Jacob απ' ό,τι τη προηγούμενη φορά, όταν είχε τραγουδήσει μόνο στο "Just Can't Let Go". Aμφότεροι είναι τρομεροί τραγουδιστές και συνθέτες, ενώ υπάρχουν και κάποιοι ακόμα στα σκαριά, οι οποίοι δεν είναι ακόμα οριστικά κλεισμένοι για να τους αναφέρω.»

    Σχετικά με το πότε θ' ακούσουμε νέο υλικό από τους Firewind: «Είναι δύσκολο ν' απαντήσω σ' αυτό. Ο λόγος που δεν έχουμε προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις είναι ότι δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος τραγουδιστής που να νιώθω την άνεση να δουλέψει μαζί μας μακροπρόθεσμα. Όμως, είμαι πολύ κοντά σε κάποιον. Επίσης, πρέπει πρώτα να νιώσω 100% σίγουρος ότι το υλικό του επόμενου δίσκου θα σκίζει. Άρα έχουμε συμφωνήσει με τα παιδιά ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να μπούμε στο studio και μετά να βγούμε σε περιοδεία. Αυτό, εξάλλου, το κάναμε ασταμάτητα για δέκα χρόνια. Δουλεύω ήδη πάνω σε κάποιες ιδέες για Firewind, και περιμένω να δω πώς θα πάει η δοκιμή με αυτόν τον επικρατέστερο υποψήφιο, για να δούμε αν είναι ο κατάλληλος. Αλλά δεν θέλω να βιαστώ και να πω ότι σίγουρα το 2016 θα συμβεί κάτι. Μπορεί να γίνει, μπορεί και όχι. Όταν είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, θα το κάνουμε.»