Monday, 09 March 2015 21:04

GENE SIMMONS: «To "Αppetite..." των Guns 'n Roses έχει μία ειλικρίνεια που λείπει σήμερα από το rock»

Written by 

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Quietus, ο μπασίστας/ τραγουδιστής/ συνιδρυτής των Kiss, Gene Simmons, μίλησε για τα 13 αγαπημένα του albums. Aκολουθούν όλα όσα ενδιαφέροντα είπε για ένα εξ αυτών: το μυθικό ντεμπούτο των Guns 'n Roses, "Appetite for Destruction" (1987).

    «Έχει μία ειλικρίνεια που λείπει σήμερα από το rock 'n roll. Τα '80s ήταν μία άσχημη περίοδος που οι κιθάρες δεν ακουγόντουσαν σαν κιθάρες και εμφανίστηκαν τα drum machines, και να σου από το πουθενά οι Guns n' Roses, που έβαλαν τις κιθάρες στη πρίζα και δεν αναλώθηκαν σε αχρείαστες φιοριτούρες. Και τα τραγούδια ήταν αξεπέραστα!»

    «Το "Welcome to the Jungle" είναι ένα αναμφισβήτητο classic όπως το "Satisfaction" των Rolling Stones με τους στίχους πάνω στο φοβερό κυρίως riff του. Σπουδαίοι στίχοι με τρομερά σχήματα λόγου, και όταν ακούσεις και αυτή τη ψηλή φωνή που επανέφερε το στιλ τραγουδιού του Robert Plant μετά από χρόνια... Σε ψαρώνει ακόμα. Κοντεύουν 30 χρόνα από τη κυκλοφορία του, κι όμως αν μου το βαζες ακόμα και σήμερα λέγοντάς μου ότι είναι νέα μπάντα, θα μου κανε μεγάλη εντύπωση. Το intro είναι σχεδόν συμφωνικό και έχει χαρακτηρίσει το συγκρότημα. Ακούς αυτό το κομμάτι και ο υπόλοιπος δίσκος απλά ακολουθεί. Παραμένει, όμως, το highlight του album.»

    «Κάποιες μπάντες έχουν αυτά τα λίγα κομμάτια που ξεχωρίζουν, σωστά; Αν σου πουν για Thin Lizzy, σκέφτεσαι το "The Boys Are Back in Town". Σου λένε για Led Zeppelin, σου 'ρχεται το "Stairway to Heaven". Rolling Stones; To "Satisfaction"! Έχουν κάτι στη μελωδία, στον στίχο ή στον ήχο τους που γίνονται το σήμα κατατεθέν της εκάστοτε μπάντας. Μόνο μ' ένα συγκρότημα δεν συμβαίνει αυτό, τους Beatles. Γιατί πολύ απλά έχουν αμέτρητα τέτοια κομμάτια!»

    Για την ιστορία, τα υπόλοιπα 12 αγαπημένα LP's του «Δαίμονα» είναι τα:

    The Jimi Hendrix Experience "Electric Ladyland"
    Foo Fighters "The Colour and the Shape"
    Beck "Mellow Gold"
    The Beatles "The Beatles" (aka "The White Album")
    The Rolling Stones "Their Satanic Majesties Request"
    Leslie West "Mountain"
    Montrose "Montrose"
    Jeff Beck "Truth"
    Def Leppard "Hysteria"
    AC/DC "For Those About to Rock We Salute You"
    Chubby Checker "Chubby Checker's Greatest Hits"
    Paul McCartney "McCartney"