Saturday, 16 May 2015 10:31

PAGAN ALTAR: Απεβίωσε ο τραγουδιστής και ιδρυτής τους, Terry Jones

Written by 

    Δυστυχώς, ο τραγουδιστής και ιδρυτής των Βρετανών Pagan Altar, Terry Jones, έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 70 του χρόνια.

    O Jones ξεκίνησε τους Pagan Altar το 1978 στο προάστιο Brockley τoυ Λονδίνου και μάλιστα από την αρχή μέχρι και το τέλος κιθαρίστας ήταν ο γιος του, Alan. Αν και συγκαταλέγονταν στα obscure ονόματα του New Wave of British Heavy Metal και δεν γνώρισαν κάποια αναγνώριση εκείνη την εποχή, ξεχώρισαν σε βάθος χρόνου για το σπάνιο για εκείνους τους καιρούς doom ύφος τους και την occult θεματολογία τους (ιδιαίτερα παραστατικές ήταν και οι συναυλίες που έδιναν).



    Μάλιστα, το πρώτο τους album ναι μεν ηχογραφήθηκε το 1982, κυκλοφόρησε δε το 1998 και έκτοτε οι Βρετανοί έκαναν άλλους 2 δίσκους, 2 split εφτάιντσα κι ένα EP μέσα στα '00s, κυρίως με τραγούδια που είχαν γραφτεί στα πρώτα τους χρόνια αλλά ηχογραφήθηκαν εκ νέου.

    Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν δύο φορές: το καλοκαίρι του 2008 στο Underworld, και τον Μάρτιο του 2012 στο An club, στα πλαίσια του Up the Hammers festival. Μάλιστα, στη παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους τη δεύτερη κιθάρα είχε αναλάβει ο Rich Walker των περίφημων Solstice. Όλο το show, μπορείτε να το δείτε σ' ένα από τα συνημμένα videos.



    Ένα ακόμη album, το "Νever Cry Dead", βρισκόταν στα σκαριά τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι άγνωστο αν έχει ολοκληρωθεί και δει το φως το ημέρας κάποια στιγμή. Όταν είχαν εμφανιστεί στο Up the Hammers, μάς παρουσίασαν το "Dance of the Vampires".

    R.I.P., Time Lord