Monday, 07 December 2015 21:40

RUSH: Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σκέφτεται ο Neil Peart

Written by 

    Στα πλαίσια της ανασκόπησης της R40 περιοδείας, ο Neil Peart προχώρησε σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Σύμφωνα με κάποιες από αυτές στο περιοδικό “Drumhead”, ο θρυλικός drummer θεωρεί πλέον τον εαυτό του «συνταξιούχο».

     

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Τελευταία, η πεντάχρονη κόρη μου Olivia με συστήνει στο σχολείο ως «συνταξιούχο drummer». Ακούγεται αστείο μα δεν παύει να είναι αληθινό. Δεν μου είναι δυσάρεστο, άλλωστε όπως συμβαίνει και με τους αθλητές έρχεται η στιγμή να εγκαταλείψεις το παιχνίδι. Προτιμώ να αποσυρθώ παρά να βιώσω την κατάσταση που περιγράφεται στο τραγούδι μας “Losing It” (σ.σ. αναφέρεται στους στίχους “Sadder still to watch it die, than never to have known it”).».

    Ο Neil Peart υποστήριξε πως είναι διχασμένος σχετικά με τη συνέχιση των μεγάλων περιοδειών, τονίζοντας πως είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού γεγονός που δεν του επιτρέπει να απουσιάζει για πολλές εβδομάδες.

    «Κάνω το ίδιο πράγμα για 40 χρόνια. Είμαι σε θέση να κατηγοριοποιώ τις υποχρεώσεις μου και μπορώ να αντέξω την απουσία της κόρης μου. Δεν αντέχω όμως στη σκέψη ότι της λείπω, καθώς κάτι τέτοιο είναι επίπονο και δυσνόητο για εκείνη. Πως μπορεί ένα μικρό παιδί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση; Έτσι, είναι αναπόφευκτο να μου δημιουργηθούν ενοχές.».

    Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Καναδών πρωτοπόρων Geddy Lee δήλωσε πρόσφατα: «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ως μπάντα για την πραγματοποίηση νέων περιοδειών. Προσωπικά, λατρεύω τις περιοδείες και είμαι έτοιμος για αναχώρηση ακόμα κι αν προγραμματιστεί κάτι την τελευταία στιγμή. Παρ’ όλα αυτά η δική μου ζωή είναι απλούστερη από αυτή των δύο bandmates μου. Ειδικά ο Neil έχει μια περίπλοκη καθημερινότητα με μια νέα οικογένεια και ένα μικρό παιδί που του είναι δύσκολο να αφήσει πίσω. Ταυτόχρονα, οι απαιτήσεις των τραγουδιών και η τρίωρη διάρκεια των συναυλιών μας καταπονούν το σώμα του που αρχίζει να μη συνεργάζεται. Υπάρχουν στιγμές στη διάρκεια της περιοδείας που τον βλέπει κανείς να υποφέρει, επομένως δεν είμαι σίγουρος αν έχει πια το σθένος να συνεχίσει. Η απάντηση ίσως δοθεί σε λίγο καιρό γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην βιαζόμαστε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Απλώς θα προσπαθήσουμε και οι τρεις να βρούμε ξανά τους κανονικούς ρυθμούς μας και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που μας ικανοποιεί όλους.».

    Υπενθυμίζουμε πως το τεύχος Δεκεμβρίου του Metal Hammer φιλοξενεί μία αποκλειστική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Alex Lifeson, με αφορμή την R40 περιοδεία για τη συμπλήρωση 40 ετών από την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των Rush. Στη συνέντευξη αυτή ο Lifeson μεταξύ άλλων δίνει τη δική του εκδοχή για το μέλλον των θρυλικών Rush.