Wednesday, 16 December 2015 15:43

RITCHIE BLACKMORE: Πιθανή η προσθήκη ημερομηνιών στην mini-tour των Rainbow

Written by 

    Ο θρυλικός και πρωτοπόρος hard rock κιθαρίστας Ritchie Blackmore και η σύζυγός του και συνοδοιπόρος του στους Blackmore’s Night, Candice Night, προέβησαν σε δηλώσεις στην εκπομπή “Rich Davenport’s Rock Show”. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα.

     

    Αρχικά ο Ritchie Blackmore αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει ως κιθαρίστας εξαιτίας της μεγαλύτερης ελευθερίας όσον αφορά στο ύφος της μουσικής που προσφέρουν οι Blackmore’s Night: «Σίγουρα έχω προοδεύσει γιατί οι ορίζοντες είναι πιο ανοιχτοί. Στο rock απλώς έβρισκα τα riffs και αυτή η ρουτίνα είχε γίνει κουραστική και «μπαγιάτικη». Βαριόμουν να κάνω το ίδιο πράγμα. Πλέον όταν θέλω να βρω νέες ιδέες, κάθομαι με την κιθάρα και παίζω με τα δάχτυλα κάτι που μου είναι πολύ πιο εύκολο και φυσικό, ενώ στις rock μέρες μου το αποτέλεσμα είχε φτάσει να είναι επιτηδευμένο.».

    Εν συνεχεία σχολίασε το αν αισθάνεται πως οι Blackmore’s Night είναι το «σπίτι του» μουσικά: «Εγώ νιώθω σαν στο σπίτι μου και στα δύο είδη, είτε δηλαδή χρησιμοποιώντας ηλεκτρική κιθάρα είτε ακουστική και αρπισμούς. Μου αρέσει η διαφορά μεταξύ τους. Μάλιστα θα έλεγα πως το να βγαίνεις στη σκηνή και να παίζεις με μια ακουστική κιθάρα σε χαμηλή ένταση είναι πολύ δυσκολότερο απ’ το hard rock όπου έχεις τον ενισχυτή και βασίζεσαι σ’ αυτόν για να ξεσηκώσεις το κοινό και να βγάλεις ενέργεια προς τα έξω. Όταν παίζεις ακουστικά πρέπει να εντυπωσιάσεις με την τεχνική σου και μόνο και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση. Όταν όμως γίνεται σωστά, είναι υπέροχο και η ανταμοιβή μεγάλη.».

    Κατόπιν μίλησε για τη συνέχιση των Blackmore’s Night: «Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε γιατί αυτό είναι το φυσικό. Υπάρχουν όμως και εχθροί όπως η αρθρίτιδα που αρχίζει να εμφανίζεται στα χέρια μου και χρειάζεται αντιμετώπιση. Και βέβαια, όταν φτάνει κανείς στην ηλικία μου, αρχίζει να σκέφτεται ότι μπορεί να παίζει τα πάντα.».

    Τέλος δεν άφησε ασχολίαστο το φλέγον ζήτημα της πιο πρόσφατης ενσάρκωσης των θρυλικών Rainbow και το ενδεχόμενο προσθήκης ημερομηνιών στη mini περιοδεία που ανακοίνωσαν: «Οι Blackmore’s Night θα συνεχίσουν, οπότε οι Rainbow είναι ένα μικρό διάλλειμα για να παίξω παλιό καλό rock με μερικούς καλούς φίλους και καλούς μουσικούς. Ελπίζω πως και όλοι όσοι έρθουν, θα βρίσκονται εκεί για τον ίδιο λόγο δηλαδή την καλή μουσική και την αναπόληση του παρελθόντος. Εάν όλα πάνε καλά θα προσθέσουμε, προφανώς, κι άλλες ημερομηνίες διότι ως τώρα έχουμε κλείσει μόνο τρεις.».

    Υπενθυμίζουμε πως οι Rainbow με line-up που απαρτίζεται από τον Ronnie Romero των Lords of Black στη φωνή, τον Jens Johansson των Stratovarius στα πλήκτρα και τους Bob Nouveau και David Keith σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα, θα δώσουν δύο συναυλίες στο Monsters of Rock στη Γερμανία στις 17 και 18 Ιουνίου και μία στο Birmingham στις 25 Ιουνίου. Οι εμφανίσεις αυτές θα βιντεοσκοπηθούν για μελλοντική χρήση.

    Ας θυμηθούμε την headline εμφάνιση των Rainbow στο πρώτο Monsters of Rock, το 1980, όταν το φεστιβάλ διεξαγόταν στο κάστρο του Donnington.