Friday, 18 December 2015 20:41

DEEP PURPLE: Εντάσσονται στο Rock 'n' Roll Hall of Fame τον Απρίλιο

Written by 

    Οι πρωτοπόροι και ιστορικοί Deep Purple, 47 χρόνια μετά την πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους, εντάσσονται στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. Μαζί τους θα ενταχθούν οι Chicago, ο Steve Miller, οι Cheap Trick και οι N.W.A. σε μία τελετή που θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου του 2016 στο Barclay’s Center στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για το κοινό τον Φεβρουάριο και η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το HBO μέσα στην άνοιξη.

     

    Για να μπορεί ένας καλλιτέχνης να είναι υποψήφιος για ένταξη πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου του. Αυτό σημαίνει πως οι φετινοί εισαχθέντες, θα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει δισκογραφική δουλειά μέχρι και το 1990. Τα μέλη των Deep Purple που θα τιμηθούν είναι οι: Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Paice, David Coverdale, Ian Gillan, Roger Glover, Glenn Hughes και Rod Evans.

    Ερωτηθείς εάν έχει νόημα η ένταξη τόσο πολλών ανθρώπων, ο Ian Paice σχολίασε πως ο ίδιος θα προτιμούσε να συμπεριληφθούν όλα τα μέλη της ιστορίας της μπάντας, καθώς όλοι έχουν συμβάλει στην μακρόχρονη πορεία της. Εν συνεχεία υποστήριξε πως μία αιτία της καθυστέρησης της ένταξης της μπάντας στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, είναι η μειωμένη εμπορική τους απήχηση στις Η.Π.Α. σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, κατά τον σπουδαίο drummer, όσοι ψηφίζουν για την ένταξη, στην πλειονότητά τους Αμερικανοί, δεν γνωρίζουν τους Deep Purple. Τέλος, τόνισε πως ένα πιθανό reunion στο σανίδι της εκδήλωσης θα γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Steve Morse και Don Airey που είναι ισότιμα μέλη του τωρινού line-up, και υπογράμμισε πως καμία απόφαση δεν είναι ως τώρα ειλημμένη.

    Μια και η εκδήλωση πραγματοποιείται στις Η.Π.Α., ας θυμηθούμε την κορυφαία, ίσως, στιγμή των Deep Purple επί αμερικανικού εδάφους.