Monday, 11 January 2016 13:16

DAVID BOWIΕ: Έφυγε ο Βρετανός θρύλος

Written by 

    Λίγες μόνο ημέρες μετά από την κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Blackstar”, ο σπουδαίος Βρετανός καλλιτέχνης David Bowie έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών συγκλονίζοντας τους φίλους της μουσικής παγκοσμίως. Ο θρυλικός μουσικός έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο μετά από 18 μήνες αντίστασης.

    Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook αναφέρει τα εξής: «Ο David Bowie απεβίωσε ειρηνικά σήμερα περιτριγυρισμένος από τα μέλη της οικογενείας του μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. Παρ’ όλο που πολλοί συμπάσχετε με τον πόνο αυτής της απώλειας, παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας αυτή την ώρα του πένθους.»

    Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος απέδωσαν φόρο τιμής στο Λεπτό Λευκό Δούκα.

    Ενδεικτικά, ο Brian Eno που συνεργάστηκε με τον David Bowie στους δίσκους “Low” και “Heroes” ανέφερε: «Οι λέξεις δεν είναι αρκετές...αναπαύσου εν ειρήνη David Bowie

    Ο, επίσης συνεργάτης του Βρετανού, Rick Wakeman ανήρτησε στο Twitter την εξής δήλωση: «Όπως σίγουρα φαντάζεστε, είμαι καταρρακωμένος ακούγοντας τα νέα για την απώλεια του David. Ήταν η σπουδαιότερη επιρροή και ενθάρρυνση που θα μπορούσα να ζητήσω.»