Tuesday, 19 January 2016 18:21

MOTT THE HOOPLE: Έφυγε ο drummer Dale Griffin

Written by 

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της δισκογραφικής του εταιρείας, απεβίωσε την Κυριακή ο drummer και συνιδρυτής των Mott the Hoople, Dale Griffin μετά από πολυετή μάχη με την ασθένεια του Alzheimer.

    Πέραν των ιστορικών Βρετανών glam rockers, ο Griffin είχε ασχοληθεί και με την παραγωγή δίσκων και συνεργάστηκε με ονόματα όπως οι Hanoi Rocks, οι The Cult και οι New Model Army. Παράλληλα ήταν ο παραγωγός πολλών BBC Radio 1 Sessions, του ιστορικού show του John Peel, μεταξύ αυτών και εκείνου που ηχογράφησαν το 1989 οι Carcass.

    Οι Mott the Hoople, στους οποίους συμμετείχαν οι Ian Hunter στη φωνή και Mick Ralphs (γνωστός αργότερα από τις δουλειές του με τους Bad Company) στην κιθάρα είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό για το τραγούδι “All the Young Dudes” που συντέθηκε από τον, επίσης προσφάτως εκλιπόντα, David Bowie και συμπεριλαμβάνεται στον ομώνυμο δίσκο του 1972 του οποίου ήταν και παραγωγός. Μάλιστα, στη διάρκεια των sessions του “Aladdin Sane”, ο Λεπτός Λευκός Δούκας ηχογράφησε και μία δική του εκτέλεση η οποία δημοσιεύθηκε σε συλλογή με ακυκλοφόρητα. Το κομμάτι έχει επίσης διασκευάσει ο Bruce Dickinson.