Monday, 15 February 2016 22:06

VEKTOR: Πληροφορίες για το νέο δίσκο

Written by 

    Το σπουδαίο όνομα του σύγχρονου thrash, οι Αμερικανοί Vektor έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το νέο, τρίτο δισκογραφικό του πόνημα. Τίτλος αυτού, “Terminal Redux”. Το album θα είναι ενιαίας θεματολογίας για πρώτη φορά στην καριέρα της μπάντας και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου μέσω της Earache. Το trailer που αναρτήθηκε για το νέο δίσκο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω μαζί με το κομμάτι “Ultimate Artificer” που η μπάντα έχει ήδη δημοσιεύσει.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του τραγουδιστή David Di Santo το concept του δίσκου πραγματεύεται την ιστορία ενός αστροναύτη που έχει αναλάβει μια αποστολή σε ένα πρόγραμμα «απομόνωσης». Ενώ βρίσκεται κοντά στο θάνατο ανακαλύπτει ένα μόριο που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής και της μοίρας του. Αναζωογονημένος πλέον, επιστρέφει στον Cygnus, τη γαλαξιακή αυτοκρατορία από όπου κατάγεται σκοπεύοντας να ξανακερδίσει το βαθμό του στρατηγού που είχε. Τα χρόνια στην απομόνωση τον έχουν μετατρέψει σε έναν τύραννο που δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον έβλαψαν. Μέσω ενός βίαιου πραξικοπήματος παίρνει τον έλεγχο του Cygnus και με την ανακάλυψή του προσφέρει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στους κατοίκους έχοντας ως στόχο να επιτύχει κοσμική αρμονία μέσα στην επικράτειά του και να φέρει ξανά την ειρήνη στους διαλυμένους από τον πόλεμο πλανήτες, κάτι που κανείς δεν είχε επιτύχει ως τότε.

    Το “Terminal Redux” θα είναι διαθέσιμο σε CD και βινύλιο, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περιορισμένων υπογεγραμμένων εκδόσεων. Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στο προσωπικό studio της μπάντας καθώς και στο Panther Pro-Audio της Φιλαδέλφεια με τη μίξη να περνά από τα χέρια του Byron Filson στα Villain Studios της Arizona. Το artwork επιμελήθηκε ο Adam Burke.

    Track listing:

    01. Charging the Void
    02. Cygnus Terminal
    03. LCD (Liquid Crystal Disease)
    04. Mountains Above the Sun
    05. Ultimate Artificer
    06. Pteropticon
    07. Psychotropia
    08. Pillars of Sand
    09. Collapse
    10. Recharging the Void