Tuesday, 16 February 2016 15:14

SLIPKNOT: Ανώτατο δικαστήριο θα αποφανθεί για τα αίτια θανάτου του Paul Gray

Written by 

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Des Moines Register, στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Iowa θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ακροαματική διαδικασία για μία μήνυση που κατετέθη εις βάρος ενός γιατρού που έχει έδρα το Des Moines και κατηγορείται ως ο υπεύθυνος πίσω από τη μοιραία υπερβολική δόση που επέφερε το θάνατο του Paul Gray.

    Οι επτά ένορκοι θα ακούσουν κατά σειρά τον δικηγόρο της οικογένειας του εκλιπόντος μπασίστα των Slipknot και τον δικηγόρο του δρ. Daniel Baldi που έχει κατηγορηθεί πως εξαιτίας των απρόσεκτων συνταγογραφήσεών του προκάλεσε το θάνατο όχι μόνο του Paul Gray μα και 8 ακόμη ανθρώπων. Η Brenna Gray, σύζυγος του μουσικού είχε καταθέσει και στο παρελθόν μήνυση εις βάρος του Daniel Baldi όμως απορρίφθηκε από τον τοπικό δικαστή με την αιτιολογία πως είχε περάσει ο επιτρεπτός χρόνος για την υποβολή της με βάση τους πολιτειακούς νόμους.

    Η πλευρά της οικογένειας ισχυρίζεται πως αυτοί οι χρονικοί περιορισμοί θα έπρεπε να ισχύουν απ’ τη στιγμή που άρχισαν να εγείρονται υποψίες για ευθύνη του γιατρού. Συγκεκριμένα, ο Paul Gray βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 38 ετών από υπερβολική δόση στις 24 Μαΐου του 2010 αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο και την κόρη του και η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2014. Τον Μάιο του ίδιου ετους ο δρ. Baldi παραπέμφθηκε σε δίκη με επτά κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας να τον βαραίνουν. Η υπεράσπιση του γιατρού από την άλλη, υποστηρίζει πως κανένα απ’ τα παυσίπονα που αποτέλεσαν την αιτία θανάτου του Paul Gray δεν ανήκουν σ’ αυτά που είχαν συνταγογραφηθεί.

    Η Brenna Gray παράλληλα, δηλώνει πως κανένα μέλος των Slipknot δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον Paul Gray για να ξεπεράσει τον εθισμό του. Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, ο κιθαρίστας της μπάντας, Jim Root ανέφερε ότι η μπάντα βρισκόταν πάντα κοντά στον μπασίστα προσπαθώντας να τον εντάξουν σε προγράμματα απεξάρτησης και πως πιστεύει ότι η θλίψη της για το θάνατο του συζύγου της την οδηγεί στην προσπάθεια εύρεσης αποδιοπομπαίων τράγων. Τόνισε, τέλος ότι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του Paul Gray για οτιδήποτε χρειαστούν.