Friday, 06 May 2016 11:57

ELUVEITIE: Οργασμός αποχωρήσεων για τους Ελβετούς

Written by 
    ELUVEITIE: Οργασμός αποχωρήσεων για τους Ελβετούς

    Οι Eluveitie βρίσκονται, όπως φαίνεται, σε εποχή ανασυγκρότησης, καθώς από τη μεγάλη folk metal μπάντα αποχώρησαν οι Merlin Sutter (τύμπανα), Anna Murphy (φωνή) και Ivo Henzi (κιθάρες).

    Τι δηλώνει η μπάντα: «Tα τελευταία 10 χρόνια εξελιχθήκαμε τόσο σαν συγκρότημα όσο και σαν μονάδες. Και προφανώς ο καθένας προχώρησε σε διαφορετικούς δρόμους, στόχους και ιδέες. Αυτό μας οδήγησε σε πολλές συγκρούσεις εντός της μπάντας, αντί να είμαστε η οικογένεια που θα έπρεπε να είμαστε. Τα τελευταία χρόνια ξεφύγαμε από το αρχικό μας όραμα και τις ρίζες μας, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό. Με βαριά καρδιά ερχόμαστε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε προς αυτές τις αλλαγές. Είναι πολύ κρίμα και δύσκολο για εμάς και γνωρίζουμε ότι θα απογοητευτούν πολλοί fans. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μίσος απέναντι στους Merlin, Anna και Ivo, και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια και ίσως στο μέλλον οι δρόμοι μας ξανασμίξουν. Θα χρειαστούμε χρόνο για να σκεφτούμε τη νέα αρχή του συγκροτήματος, η οποία θα έχει να κάνει με την επιστροφή στις ρίζες μας. Πάντως, έχουμε ακόμα 2 κανονισμένες εμφανίσεις όπου θα συμμετάσχουν κανονικά οι αποχωρήσαντες.»

    Τα πρώην μέλη των Eluveitie είπαν: «Για κάτι παραπάνω από μία δεκαετία, 10 δίσκους και σχεδόν χίλιες συναυλίες σε 46 χώρες και 6 ηπείρους, οι Eluveitie ήταν η ζωή μας. Γνωρίσαμε και κάναμε ευτυχισμένους πολλούς οπαδούς και ανακαλύψαμε τόσες κουλτούρες, κάτι που λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να κάνουν στη ζωή τους. Φθάσαμε σ' ένα τέλμα που δεν μας έδινε άλλη επιλογή, παρά ν' αποχωρήσουμε. Οι προσωπικές διαφορές και οι επιλογές των εναπομείναντων μελών δεν μας δίνουν άλλη επιλογή. Κανείς μας δεν ήθελε να φύγει από τους Eluveitie. Χωρίς τους οπαδούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα και δεν μας αρέσει που τώρα τους ξενερώνουμε, όμως περιμένουμε την κατανόησή τους.»