Friday, 27 May 2016 11:40

Διασκευές στους ROTTING CHRIST (CD τεύχους Μαΐου): SUICIDAL ANGELS-THE PSALM-WEB

Written by 
    Διασκευές στους ROTTING CHRIST (CD τεύχους Μαΐου): SUICIDAL ANGELS-THE PSALM-WEB

    Αντί να γράψουμε δικό μας πρόλογο για το άρθρο που φιλοξενεί τα λόγια εκείνων που συμμετέχουν στο “The Cryptic Path to ΧΞΣ”, ζητήσαμε από τον ηγέτη των ROTTING CHRIST να γράψει εκείνος τις σκέψεις του για όσα μπορείτε ν’ ακούσετε στο συλλεκτικό tribute album που συνοδεύει το τεύχος Μαΐου του METAL HAMMER. Ο λόγος είναι δικός σου, ΣAKH:

    «Εάν κάποιος μου έλεγε όταν ξεκινούσα αυτό το ταξίδι πριν 28 χρόνια ότι μια μέρα θα υπάρξουν κάποιοι συνοδοιπόροι οι οποίοι θα με τιμούσαν μ’ ένα tribute album, θα τον αποκαλούσα τουλάχιστον φαντασιόπληκτο και μάλλον θα γελούσα... Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, η φαντασία σε αυτή την ζωή κάποιες φορές μπορεί να λάβει σάρκα και οστά και να μετατραπεί σε πραγματικότητα. Παράδειγμα; Το album που κρατάω στα χέρια μου, στο οποίο κάποιοι πραγματικά αξιόλογοι μουσικοί ασχολήθηκαν με την μπάντα μου, δημιουργώντας ένα album που τιμά τους Rotting Christ.

    Αυτό το tribute album για εμένα είναι ίσως το σημαντικότερο στην καριέρα μου, και λέω κάτι τέτοιο επειδή σ’ αυτήν την ζωή, ο σεβασμός κατέχει ιδιαίτερη θέση στον ηθικό κώδικα που ακολουθώ.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μουσικούς που φιλοξενεί το tribute album, οι οποίοι κατέθεσαν πολύτιμο χρόνο από την ζωή τους διασκευάζοντάς μας, και θέλω να τους ευχηθώ να συνεχίσουν ακάθεκτοι το μεταλλικό μονοπάτι που ακολουθούν, διότι η ελληνική σκηνή είναι σήμερα παρούσα και πιο βροντερή από ποτέ! Παιδιά, είναι τιμή μου, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

    Όσο για το γενικότερο σχόλιο που έχω να κάνω για την ποιότητα και το επίπεδο των διασκευών που υπάρχουν σ’ αυτό το tribute album που έχετε στα χέρια σας από το περιοδικό, ένα έχω να δηλώσω: ΟΙ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ Γ Α Μ Α Ν Ε ! Έτσι απλά!».

    Track listing:

    01. SUICIDAL ANGELS “After Dark I Feel”
    02. GEORGE KOLLIAS “Archon”
    03. RAVENCULT “Inside the Eye of Algond”
    04. BATTLEROAR “Shadows Follow”
    05. VILLAGERS OF IOANNINA CITY “Lex Talionis”
    06. EMBRACE OF THORNS “The Hills of the Crucifixion”
    07. CHRISTFUCK “Exiled Archangels”
    08. ORDER OF THE EBON HAND “Fgmenth, Thy Gift”
    09. AGNOSIA “Ira Incensus”
    10. SORROWFUL ANGELS “Among Two Storms”
    11. SOULSKINNER “The Old Coffin Spirit”
    12. THE PSALM “The Mystical Meeting (Dog Spleh Esoth Sevlesmeth)”
    13. WEB “Non Serviam”
    BONUS: PRIMORDIAL “Inside the Eye of Algond” (Live in Dublin, Ireland, 1993)

    Μετά και την ανάρτηση των εξαιρετικών διασκευών των Suicidal Angels, των The Psalm και των WEB, παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο (πλην του bonus track) το συλλεκτικό tribute album “The Cryptic Path to ΧΞΣ”. Στο Metal Hammer Μαΐου, πέρα από το CD, θα βρείτε και τα όσα μας είπαν τα συγκροτήματα που συμμετέχουν αναφορικά με τους τεράστιους Rotting Christ.