Wednesday, 13 July 2016 15:57

TESSERACT: “Survival” (νέα έκδοση)/Επανακυκλοφορία του δίσκου “Polaris”

Written by 
    TESSERACT: “Survival” (νέα έκδοση)/Επανακυκλοφορία του δίσκου “Polaris”

    Τον Σεπτέμβριο οι TesseracT πρόκειται να βρεθούν στις Η.Π.Α. περιοδεύοντας ως support των Gojira. Με αυτή την περιοδεία ως αφορμή, η δισκογραφική τους εταιρία, Kscope θα επανακυκλοφορήσει τον περσινό δίσκο “Polaris” με ένα δεύτερο bonus CD.

    Το δεύτερο δισκάκι έχει τίτλο “Errai” και περιλαμβάνει νέες εκδόσεις για 4 από τα κομμάτια του δίσκου, τα “Survival”, “Cages”, “Tourniquet” και “Seven Names”. Τα κομμάτια αυτά έχουν επεξεργαστεί εκ νέου από τον επί σειρά ετών παραγωγό και ηχολήπτη των TesseracT, Aidan O’Brien ενώ το ανανεωμένο εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο Dan Mumford. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την επανηχογράφηση του “Survival” εν αναμονή του πακέτου που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Ο τραγουδιστής της μπάντας Dan Tompkins σχολιάζει σχετικά: «Ήταν φανταστικό το ότι ξαναδούλεψα τα φωνητικά σε κάποια απ’ τα τραγούδια του “Polaris” από διαφορετική σκοπιά και με μεγαλύτερη άνεση χρόνου και χώρου. Η συνηθισμένη διαδικασία της σύνθεσης στους TesseracT ξεκινά με τη μουσική και στη συνέχεια μπαίνουν οι στίχοι. Αυτή τη φορά, ο Acle (σ.σ. Kahney, κιθάρες) και ο Aidan αφαίρεσαν τη μουσική και αναδημιούργησαν τα κομμάτια βασισμένοι μόνο στα φωνητικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί περισσότερος ζωτικός χώρος ανάμεσα στη μουσική και τα φωνητικά και να αναδειχτεί η λεπτομέρεια στις εκτελέσεις.»

    Track listing:

    Disc 1

    01. Dystopia
    02. Hexes
    03. Survival
    04. Tourniquet
    05. Utopia
    06. Phoenix
    07. Messenger
    08. Cages
    09. Seven Names

    Disc 2 – "Errai" EP

    01. Survival (Re-imagined)
    02. Cages (Re-imagined)
    03. Tourniquet (Re-imagined)
    04. Seven Names (Re-imagined)

    Ακούστε ακόμη και την πρώτη εκτέλεση του “Survival” από το “Polaris”.