Wednesday, 13 September 2017 03:41

COSTIN CHIOREANU: Εικαστική έκθεση στην Αθήνα

Written by 
  COSTIN CHIOREANU: Εικαστική έκθεση στην Αθήνα

  Στο τέλος του μήνα, ο Ρουμάνος καλλιτέχνης Costin Chioreanu επισκέπτεται τη χώρα μας με σκοπό αν εκθέσει τα έργα του σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν τα Grindhouse Studios Athens.

  Πιο συγκεκριμένα, ο Chioreanu θα παρουσιάσει την έκθεση “The Twilight Visions of Costin Chioreanu” στον χώρο του Underflow Record Store & Art Gallery (Καλλιρόης 39, πλησίον σταθμού Μετρό Συγγρού-Φιξ) το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 18:00. Στο Facebook event της βραδιάς, θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

  Ο Costin Chioreanu, έχει γίνει αρκετά γνωστός στους metal κύκλους τα τελευταία χρόνια μέσα από τα εξώφυλλα, τις αφίσες, τα σκηνικά και το merchandise που σχεδιάζει, καθώς και από τα videos που επιμελείται ως επικεφαλής του studio Twilight 13 Media το οποίο λειτουργεί από το 2003. Στη λίστα των συνεργατών του ανήκουν πολλά πασίγνωστα σχήματα όπως οι Paradise Lost, οι Opeth, οι Ghost, οι Darkthrone, οι Ulver, οι At the Gates, οι Arch Enemy, οι Arcturus, οι Enslaved, οι Triptykon, οι Leprous, οι Mayhem, οι Napalm Death και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, έχει δουλέψει και με μεγάλο αριθμό ελληνικών συγκροτημάτων, όπως ενδεικτικά οι Nightfall, οι Stone Cold Dead, οι Zemial, οι The Slayerking, οι Aenaon, οι Disolvo Animus, οι Abyssus, οι Void Droid, οι Cerebrum και οι Message in a Cloud. Τα έργα του έχουν εκτεθεί τόσο στην πατρίδα του, καθώς και σε σημαντικές πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ όπως το Μιλάνο, το Όσλο και η Νέα Υόρκη.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

  Γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1982, ο Costin Chioreanu είναι Ρουμάνος γραφίστας, εικονογράφος, μουσικός και καλλιτέχνης βίντεο. Το πάθος του για το σχέδιο και το ενδιαφέρον του για τη heavy metal μουσική συναντήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν συνειδητοποίησε ότι τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στη δική του συλλογή από κασέτες που κυκλοφόρησαν στη μετακομμουνιστική εποχή, έπρεπε να βελτιωθούν. Λίγο αργότερα, ο Costin ένιωσε την επιθυμία να παίξει μουσική heavy metal, γι 'αυτό έφτασε σε ένα βαθύτερο επίπεδο απεικόνισης της μουσικής, ξεκινώντας από τις δικές του κυκλοφορίες. Οι πρώτες του επίσημες εργασίες σε ό, τι αφορά τις εικονογραφήσεις και τα σχέδια που σχετίζονται με τη metal μουσική είναι στην πραγματικότητα οι κασέτες και τα λογότυπα που δημιουργήθηκαν για τα demos των συγκροτημάτων του από το 1997 έως το 1999.

  Ειδικεύεται στο Graphic Design, με πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών (Βουκουρέστι). Το 2003 ξεκίνησε το γραφιστικό του στούντιο με την επωνυμία TWILIGHT 13 MEDIA. Από τότε καλύπτει όλους τους τύπους έκφρασης που αφορούν την απεικώνιση που συνδέεται με τη μουσική , από εξώφυλλα, αφίσες, σχεδιασμό για merchandise, έως κινηματογραφημένα ή animation βίντεο, ζωντανές εμφανίσεις DVD και έργα μεγάλης επιφάνειας ειδικά σχεδιασμένα για συναυλίες.

  Μερικοί από τους πιο γνωστούς συνεργάτες του είναι οι: At The Gates, Opeth, Arch Enemy, Ghost, Napalm Death, Leprous, Arcturus, Ulver, Enslaved, Triptykon, Mayhem, Paradise Lost, Wardruna. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλά εγχώρια συγροτήματα όπως Nightfall, Stone Cold Dead, Zemial, The Slayerking, Aenaon, Disolvo Animus, Abyssus, Void Droid, Cerebrum, Message in a Cloud.

  Παρά την αρκετά ισχυρή οπτική του ταυτότητα, το ύφος του είναι ακόμα ασταθές, κυμαινόμενο εύκολα από διακοσμητικές πινελιές μέχρι αφηρημένες αρχές, από παραδοσιακές απεικονίσεις μαύρης μελάνης ή ζωγραφιές ακουαρέλας μέχρι χειρισμούς φωτογραφιών και κολάζ. Πολλά από τα έργα του αποτελούν απλά την αλληλοσύνδεση όλων αυτών των οπτικών μέσων με σκοπό να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο και οραματιστικό. Μερικές φορές, τα θέματα και οι έννοιες προκύπτουν από την αλληλεπίδραση της metal μουσικής με μια πολύπλοκη φιλοσοφική ανάλυση που βασίζεται σε προσωπικές του απόψεις.

  Ο Costin Chioreanu οδηγεί το heavy metal artwork σε ένα βαθύτερο επίπεδο και συνεχίζει να κάνει εκθέσεις με προσωπικά έργα. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε διάφορες πόλεις στη χώρα του, όπως Βουκουρέστι, Cluj-Napoca, Alba Iulia αλλά και στο εξωτερικό σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Ελσίνκι, Όσλο, Bergen, Tilburg και Dortmund.

  Μέχρι την έκθεση, θυμόμαστε δύο από τα videos που έχει δημιουργήσει ο Costin Chioreanu, και συγκεκριμένα το “Σargon of Akkaδ” από το ντεμπούτο των The Slayerking, “Sanatana Dharma” καθώς και το “Illuminate” από το ολοκαίνουριο εξαιρετικό album των Leprous, “Malina”, για το οποίο κριτική καθώς και την κουβέντα μας με την μπάντα θα βρείτε στο Metal Hammer Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί.