Friday, 26 January 2018 13:30

ORPHANED LAND: “Chains Fall to Gravity” (νέο τραγούδι, feat. STEVE HACKETT)

Written by 
    ORPHANED LAND: “Chains Fall to Gravity” (νέο τραγούδι, feat. STEVE HACKETT)

    Από σήμερα κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των Ισραηλινών progressive metallers, Orphaned Land με τίτλο “Unsung Prophets & Dead Messiahs”.

    Εδώ μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “Chains Fall to Gravity”, το solo του οποίου παίζει ο σπουδαίος κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία του progressive ήχου και γενικότερα των 70s, Steve Hackett, γνωστός από τη θητεία του στους θεόρατους Genesis και την εξαιρετική προσωπική καριέρα του.

    Ο ίδιος ο τεράστιος Άγγλος μουσικός δήλωσε: «Ήταν υπέροχο να έχω τον Kobi Farhi ως guest τραγουδιστή σε ένα απ’ τα τραγούδια του πρόσφατου δίσκου μου. Η φωνή του είναι πανέμορφη και μαγική σε αυτό. Εξίσου όμορφο ήταν το γεγονός ότι είχα τη χαρά να παίξω ένα solo σ’ αυτό το εξαιρετικό τραγούδι των Orphaned Land

    Ο τραγουδιστής των Orphaned Land ανέφερε: «Το “Chains Fall to Gravity” είναι ένα πολύ σημαντικό τραγούδι στο νέο μας δίσκο και το concept του. Βρίσκεται στο σημείο όπου ο ήρωας ξεφεύγει απ’ τις αλυσίδες του και προσπαθεί να βγει απ’ τη σπηλιά, αφήνοντας για πρώτη φορά όλα αυτά που μέχρι τότε πίστευε ότι είναι αλήθεια.

    «Θυμάμαι ότι μίλησα γι’ αυτό το τραγούδι με το Steve Hackett και συμπεριέλαβε όλα αυτά τα συναισθήματα στο solo του το οποίο είναι ένα απ’ τα καλύτερα που έχουν ακουστεί σε δίσκο των Orphaned Land ως τώρα. Είναι μεγάλη τύχη και τιμή να έχουμε έναν rock θρύλο να παίζει μαζί μας στο δίσκο.»

    Παρακάτω θυμόμαστε και το “Like Orpheus” στο οποίο συμμετέχει ο Hansi Kürsch των Blind Guardian, και παρακολουθούμε το video clip που το συνοδεύει, σε σκηνοθεσία του Vadim Mechone.

    Τη μίξη και το mastering του δίσκου ανέλαβε ο Jens Bogren ενώ πέρα απ’ τους δύο μουσικούς που αναφέρθηκαν, συμμετέχει και ο τραγουδιστής των At the Gates, Tomas Lindberg.

    Track listing:

    01. The Cave
    02. We Do Not Resist
    03. In Propaganda
    04. All Knowing Eye
    05. Yedidi
    06. Chains Fall To Gravity
    07. Like Orpheus
    08. Poets Of Prophetic Messianism
    09. Left Behind
    10. My Brother's Keeper
    11. Take My Hand
    12. Only The Dead Have Seen The End Of War
    13. The Manifest - Epilogue