Wednesday, 06 June 2018 13:06

MADE OF STONE FEST 2018: NAXATRAS, MARS RED SKY, PUTA VOLCANO, TUBER κ.α.

Written by 
    MADE OF STONE FEST 2018: NAXATRAS, MARS RED SKY, PUTA VOLCANO, TUBER κ.α.

    Έξι χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η διοργανώτρια συναυλιών Made of Stone Productions και γιορτάζει με πολλές αξιόλογες μπάντες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, στο WE στη Θεσσαλονίκη (3ης Σεπτεμβρίου 20) με το πρώτο Made of Stone Fest.

    Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή 8 Ιουνίου και σε αυτό συμμετέχουν οι Naxatras, οι Puta Volcano, οι Tuber, οι Γάλλοι Mars Red Sky, οι Purple Dino, οι Brond από τη Βουλγαρία και οι Sendep.

    Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (περιορισμένη προπώληση), 10 ευρώ (λοιπή προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο)

    Σημεία προπώλησης: Velona Records (Μητροπόλεως 125), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Lotus Record Shop (Σκρα 7), WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη), Rover Bar (Σαλαμίνος 6), Media Markt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης. Τηλεφωνικά στο 11876, διαδικτυακά στο Viva.

    Στο event της βραδιάς στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία. Παρακάτω, παίρνουμε μία γεύση από τις μπάντες που θα εμφανιστούν και υπενθυμίζουμε ότι οι Naxatras συνοδεύουν το Metal Hammer Ιουνίου με το live CD “Live Rituals at Gagarin 205” που ηχογραφήθηκε φέτος τον Απρίλιο.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

    Μετά απο αναρίθμητες συναυλίες, δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στον δρόμο, αμέτρητες εμπειρίες και την ευκαιρία που όλα αυτά μας έδωσαν να γνωρίσουμε νέους φίλους και να αγαπήσουμε περισσότερο κάποιους παλιούς, εν μέσω δυσκολιών, άγχους, πανικού, άπειρων ωρών τρεξίματος, συναισθηματικών εκρήξεων, απογοητεύσεων, αλλά και χαμόγελων, αγκαλιών και στιγμών ψυχικής έκστασης, με χαρά σας παρουσιάζουμε το Made of Stone Festival, που έρχεται να σηματοδοτήσει το κλείσιμο ενός κύκλου έξι ετών μουσικής δημιουργίας αλλά και την έναρξη της συγγραφής μιας νέας σελίδας στο βιβλιό των προσπαθειών αλλά και των κατορθωμάτων μας.

    Μέσω αυτής της μεγάλης γιορτής που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο WE σας παρουσιάζουμε μερικές από τις μπάντες που στιγμάτισαν τις προαναφερθείσες προσπάθειές μας (αλλά και κάποιες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά), χάρη στο ήθος, το πάθος, την ποιότητά τους και την ελπίδα που η προοπτική και η δυναμική τους δημιουργεί, ότι μπορούμε με αισιοδοξία να προσβλέπουμε σε μία ακόμη μεγαλύτερη, ακόμη πιο δυνατή underground ροκ μουσική σκηνή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Οι Naxatras μοιάζουν να είναι η νέα ελπίδα του Ελληνικού αγγλόφωνου (αν και με τα λίγα φωνητικά τους) ροκ και το επιβεβαιώνουν οι sold out συναυλίες τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, αλλά και πλέον αρκετές τέτοιες εκτός συνόρων. 38 συναυλιακοί προορισμοί τους περιμένουν στην επερχόμενη Πανευρωπαϊκή περιοδεία του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018 και δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να παραμιλάμε με την ευρύτητα της επιτυχίας αυτής της άκρως εργατικής μπάντας, που ήρθε για να μείνει.

    Οι Puta Volcano μαγνητίζουν το βλέμα και μαγεύουν τις αισθήσεις και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εντυπωσιακή frontwoman τους, με την πολύ ιδιαίτερη φωνή και τα αδιαμφισβήτητα performing skills, αλλά και στην άκρως ποιοτική τραγουδοποιεία του εσχάτου δισκογραφικού πονήματός τους, με τίτλο “Harmony of Spheres”. Αν όλα πάνε καλά, μιλάμε για τη μπάντα που έρχεται να στρογγυλοκάτσει στον θρόνο, μετά τις... μεγάλες εγχώριες του είδους της και μάλιστα άκρως δικαιωμάτικά!

    Οι Tuber δεν μιλούν με στίχους, αλλά με μουσική και μάλιστα το κάνουν πολύ καλά. Με ένα διαρκώς αυξανόμενο fan base, αλλά και με ξεκάθαρη τη διάθεση των ιδίων να διαδώσουν τη μουσική τους εκτός συνόρων (οι αλλεπάλληλες περιοδείες τους στην Ευρώπη το επιβεβαιώνουν) μοιάζουν και αυτοί να βρίσκονται μία δισκογραφική κυκλοφορία πριν το μεγάλο break through. Μέχρι αυτό να συμβεί, θα τους απολαύσουμε για μία ακόμη φορά στο Made of Stone Festival.

    Οι Γάλλοι Mars Red Sky, με τον χαρακτηριστικό τους ήχο, γεμάτο εξωκοσμικές ατμόσφαιρες και μελωδίες, αποτελούν έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της heavy psych σκηνής, γεγονός που επιβεβαιώνουν με κάθε βήμα τους, αυτά τα δέκα χρόνια ύπαρξής τους. Το χαρισματικό power trio συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία το stoner rock με την 70's ψυχεδέλεια και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που η συμμετοχή τους στο μεγάλο αυτό πάρτυ, αποτελεί τιμή μας.

    Θανατηφόρες γκρούβες, μπύρα, βρωμιά, αλητεία, χαβαλές και rock’n’roll ενέργεια είναι μερικά από τα συστατικά που θα συναντήσεις σε μία συναυλία των Purple Dino από τη Ξάνθη. Το νέο τους album, με τίτλο “And Now What?!” επιβεβαιώνει τη διαρκώς αυξανόμενη ποιότητα του κουαρτέτο, αφήνοντας ακόμη περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον! Σε ένα διάλειμμα από τις Ευρωπαϊκές τους εξορμήσεις, και αυτοί θα γιορτάσουν μαζί μας, τα έξι μας χρόνια.

    Οι newcomers Brond από τη Βουλγαρία, είναι ίσως ότι πιο ιδιαίτερο θα ακούσεις τη βραδιά της 8ης Ιουνίου. Με επιρροές προερχόμενες από τους Baroness, Fugazi και Melvins, οι Brond φέρνουν το κατεδαφιστικό ροκ τους στη σκηνή του WE.

    Είναι γνωστό πως αγαπάμε τους newcomers, γιατί αποτελούν την αρχή των πάντων. Ένα τέτοιο act είναι και οι Sendep (ή Sensory Deprivation) που με το ορχηστρικό doom stoner rock τους, θα ανοίξουν ιδανικά τη βραδιά του φεστιβάλ, αποδεικνύοντας κι αυτοί με τη σειρά τους πως η εγχώρια σκηνή είναι εδώ, πιο δυνατή από ποτέ!