Monday, 23 July 2018 13:41

ΛΑΑΣ FESTIVAL: Από αύριο στην Κυπαρισσία

Written by 
    ΛΑΑΣ FESTIVAL: Από αύριο στην Κυπαρισσία

    Ένα ενδιαφέρον φεστιβάλ που συνδυάζει το metal με το θέατρο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου στην Κυπαρισσία.

    Ο λόγος για το Λᾶας Festival που διοργανώνεται στο Τρενοτεχνείον στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας, το χώρο πολιτισμού που δημιούργησε στην πόλη ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος. Φέτος, στις 24 Ιουλίου, στη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν οι Raw In Sect, οι Aherusia, οι Nochnoy Dozor και οι Hard Disk Drive. Την επομένη, το κοινό θα παρακολουθήσει την κωμωδία «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, από τη θεατρική ομάδα Aherusia σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βορέα-Μελά ενώ την τρίτη μέρα, ξανά οι Aherusia σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βορέα-Μελά θα παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος» που ανέβηκε στη διάρκεια του χειμώνα και στην Αθήνα στο Θέατρο της Ημέρας.

    Η είσοδος για κάθε ημέρα ξεχωριστά έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ το διήμερο εισιτήριο για τις δύο θεατρικές παραστάσεις κοστίζει 15 ευρώ. Την πρώτη ημέρα, το φεστιβάλ ξεκινά στις 20:00 ενώ τις επόμενες δύο, στις 21:00.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

    Το «Τρενοτεχνείον» , ο χώρος πολιτισμού που δημιούργησε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος και που χρόνια τώρα αποτελεί μια κοιτίδα πολιτισμού στην Κυπαρισσία και τις γύρω περιοχές, προσφέρει και φέτος πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα το «λᾶας» festival, διάρκειας τριών ημερών, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία συναυλία με καθιερωμένα αλλά και ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα της ελληνικής metal σκηνής, καθώς και δύο θεατρικές παραστάσεις, μέσα σε ένα απίστευτα όμορφο πολυχώρο, μόλις 2,5 λεπτα από την θάλασσα, με δυνατότητα ελεύθερου camping, κρύα μπύρα, φαγητό, merchandise, δωρεάν parking, μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα, στην πανέμορφη Κυπαρίσσια, δημιουργώντας μια ιδανική ευκαιρία απόδρασης για το κοινό.

    Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Ιουλίου, οι Raw In Sect, οι AHERUSIA και οι Nochnoy Dozor, τρία συγκροτήματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήχο και πορεία, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό που τους ακολουθεί φανατικά αλλά και στη γύρω περιοχή προσφέροντας μια διαφορετική ακουστική εμπειρία.

    Στις 25 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη νέα δουλειά της θεατρικής ομάδας «AHERUSIA», την απολαυστική κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη «Βεγγέρα», σε σκηνοθεσία Γιώργου-Βορέα Μελά.

    Την τελευταία μέρα, στις 26 Ιουλίου, η θεατρική ομάδα «AHERUSIA» θα παρουσιάσει την εξαιρετική παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος», σε σκηνοθεσία Γιώργου-Βορέα Μελά, η οποία παρουσιάστηκε το χειμώνα με εξαιρετική επιτυχία στην Αθήνα, στο «Θέατρο της Ημέρας».

    Το «λᾶας» festival, ήρθε για να ριζώσει, να προσφέρει, να συσπειρώσει, να κάνει ανθρώπους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Σας περιμένουμε στο «Τρενοτεχνείον» , στις 24, 25 & 26 Ιουλίου, στην πανέμορφη Κυπαρισσία.