Friday, 27 July 2018 11:04

MANILLA ROAD: Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής MARK SHELTON

Written by 
    MANILLA ROAD: Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής MARK SHELTON

    Με μια πολύ άσχημη είδηση για το χώρο μας κλείνει ο φετινός Ιούλιος.

    Ο ιδρυτής, κιθαρίστας και τραγουδιστής των αγαπημένων στην Ελλάδα και θρύλων του επικού ήχου, Manilla Road, Mark “The Shark” Shelton έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε ο νυν full time τραγουδιστής της μπάντας από το 1999 μέχρι σήμερα, Bryan “Hellroadie” Patrick με μια ανάρτηση στο Facebook.

    Ο Αμερικανός frontman ανέφερε: «27 Ιουλίου 2018. Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω πως ο αδελφός μου εδώ και χρόνια, και κολλητός μου φίλος από το 1981, πέρασε στις αίθουσες της Valhalla. Mark W. Shelton, αναπαύσου εν ειρήνη.

    «Θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες. Θα στήσουμε μια σελίδα στο Go Fund Me ώστε ο Mark να επιστρέψει στην οικογένειά του.

    «Η καρδιά μου έχει γίνει θρύψαλα. Σας παρακαλώ σήμερα, βρείτε λίγο χρόνο για να δείξετε την αγάπη σας στους δικούς σας ανθρώπους, και να τους κρατήσετε στην αγκαλιά σας.»

    Ο Mark Shelton γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1957 στη Wichita του Kansas. Σε ηλικία 20 ετών ίδρυσε τους Manilla Road και με σταθερότερους συνοδοιπόρους τον μπασίστα Scott “Scooter” Park και τους drummers Rick Fisher και Randy “Thrasher” Foxe, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του ίδιου και της μπάντας του στην ιστορία του epic metal κυκλοφορώντας ανεπανάληπτους δίσκους όπως το “Crystal Logic”, το “Open the Gates” και το “The Deluge”. Το 1992, και δίχως να καταφέρουν ποτέ να πετύχουν εμπορικά, οι Manilla Road διαλύθηκαν, για να επιστρέψουν δύο χρόνια αργότερα, το 1994. Σταδιακά επανήλθαν τόσο στο σανίδι όσο και στη δισκογραφία, με πρώτο post-reunion δίσκο το “Atlantis Rising” του 2001, ενώ πέρσι κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album με τίτλο "To Kill a King".

    Το cult status της μπάντας ήταν πολύ ισχυρό στην Ελλάδα, καθώς είχε αναπτύξει από τα early 00s έναν ιδιαίτερο δεσμό με το ελληνικό κοινό. Οι Manilla Road επισκέπτονταν τακτικά τη χώρα μας δίνοντας πάντα χορταστικές και άρτιες συναυλίες με πιο πρόσφατη εκείνη στο φετινό Up the Hammers XIII την Παρασκευή 25 Μαΐου, όπου συμμετείχε και ο Rick Fisher.

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και τους bandmates του Mark Shelton, και τον θυμόμαστε μέσα από τις μουσικές του.