Wednesday, 08 August 2018 14:55

Ηλικιωμένοι το ‘σκασαν από γηροκομείο για να πάνε στο Wacken: Η αλήθεια πίσω από την viral ιστορία

Written by 
    Ηλικιωμένοι το ‘σκασαν από γηροκομείο για να πάνε στο Wacken: Η αλήθεια πίσω από την viral ιστορία

    Η ιστορία των δύο «ηλικιωμένων» οι οποίοι το έσκασαν από τον οίκο ευγηρίας για να πάνε στο Wacken Open Air, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες μέρες, έμοιαζε πολύ καλή για να ‘ναι αληθινή. Κι όμως, είναι περίπου έτσι! Κατά ένα ποσοστό τουλάχιστον… Μικρό.

    Ο εκπρόσωπος των Αρχών της γερμανικής πόλης Ίτσεχοε, Peter Berndt, επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, όπως αναφέρεται στο Associated Press, πως δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 59 ετών, το «έσκασαν» από ένα κέντρο φροντίδας ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα και κατέληξαν στο heavy metal φεστιβάλ.

    Η ιστορία που έγινε viral εδώ και λίγες ημέρες

    Σύμφωνα με διεθνή αλλά και εγχώρια μέσα, δύο ηλικιωμένοι άνδρες το έσκασαν από το γηροκομείο όπου φιλοξενούνταν για να πάνε να δούνε τις μπάντες που έπαιζαν στο Wacken Open Air. Αναφέρεται επίσης πως όταν οι Αρχές προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από τον χώρο, αυτοί αρνούνταν και αντιστάθηκαν.

    Η πραγματική ιστορία

    Ο Peter Berndt δήλωσε πως δύο άντρες ηλικίας 58 και 59 ετών, άφησαν ένα κέντρο φιλοξενίας για ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα με σκοπό να πάνε στο χωριό Βάκεν για να διασκεδάσουν. Οι δύο άντρες βρέθηκαν από άτομα που είχαν πάει νωρίτερα στο φεστιβάλ, σε μία στάση λεωφορείου στις 03:00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δύο άνδρες ήταν «αποπροσανατολισμένοι και ζαλισμένοι».

    Αφού πρώτα τους πήγαν σε έναν σταθμό πρώτων βοηθειών, έπειτα τους κάλεσαν ένα ταξί και τους έστειλαν πίσω στο κέντρο.