Tuesday, 26 November 2019 15:39

POWERWOLF: Συνέντευξη πριν από τις συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Written by 
    POWERWOLF: Συνέντευξη πριν από τις συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Λίγες ημέρες πριν τις παρθενικές εμφανίσεις των Γερμανών λύκων στη χώρα μας, κάναμε μια σύντομη κουβέντα με τον κιθαρίστα / μπασίστα / ιδρυτικό μέλος CHARLES GREYWOLF για το παρόν τον POWERWOLF αλλά και για το τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε από τα shows τους.

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ

    Καλησπέρα Charles και καλώς ήρθες στο Metal Hammer. Αρχικά δώσε μας μερικές πληροφορίες σχετικά με το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι που κυκλοφορήσατε πριν από λίγες μέρες και ονομάζεται “Armata Strigoi”.

    Ενθουσιαστήκαμε πολύ με αυτό το project. Ο Paolo, ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, επικοινώνησε μαζί μας περίπου πριν από ένα χρόνο και μας ρώτησε αν μπορούμε να φανταστούμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα βασίζεται στο image μας και τον στιχουργικό κόσμο μας. Μπορούσαμε, και αυτή ήταν η αρχή μιας ενθουσιώδους και εμπνευσμένης συνεργασίας. Δουλέψαμε σχεδόν ένα χρόνο μέσα στον οποίο ανταλλάσαμε ιδέες και οράματα, μέχρι που το αρχικό πρωτότυπο ολοκληρώθηκε. Παραλάβαμε το τελικό προϊόν μερικές μέρες πριν και πρέπει να πω πως είναι φανταστικό και κάτι πολύ ιδιαίτερο τόσο για τα επιτραπέζια παιχνίδια όσο και για τους οπαδούς των Powerwolf.

    Σχετικά με το τραγούδι “Kiss of the Cobra King”; Πως και αποφασίσατε να το επανηχογραφήσετε;

    Το ιδιαίτερο με αυτή την έκδοση είναι πως δεν πρόκειται απλά για μια επανηχογράφηση αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα εντελώς νέο τραγούδι τουλάχιστον στα μεγαλύτερα μέρη του. Ήταν κάτι σαν δώρο γενεθλίων στους εαυτούς μας για τα 15 χρόνια ύπαρξης της μπάντας. Αγαπάμε το “Kiss of the Cobra King” τουλάχιστον όσον αφορά το ρεφρέν του, αλλά ποτέ δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με άλλα σημεία του τραγουδιού. Στην πραγματικότητα το παίζαμε ζωντανά αραιά και που τα πρόσφατα χρόνια και πάντα λέγαμε πως «γαμώτο, πρέπει να του δώσουμε περισσότερη ενέργεια». Μια μέρα είχαμε αυτή την αυθόρμητη ιδέα να το ξαναγράψουμε και τα 15 χρόνια ήταν μια καλή περίπτωση για να γίνει.

    Πόσο επιτυχημένος είναι ο τελευταίος σας δίσκος μέχρι τώρα “The Sacrament of Sin”;

    Οι οπαδοί μας αγάπησαν το “Sacrament of Sin” και στην πραγματικότητα δεν έχουμε παίξει ποτέ τόσα πολλά τραγούδια από ένα νέο δίσκο, όπως τώρα. Το κοινό αποδέχεται τα τραγούδια όπως τα κλασικά. Αυτή μάλλον είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που μπορεί να έχει ένας δίσκος, έτσι δεν είναι; Εμπορικά, θα συμφωνήσω και εγώ πως πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο μας δίσκο έως τώρα.

    Η “The Sacrament of Sin Tour” θα είναι η περιοδεία με την οποία θα περάσετε για πρώτη φορά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά shows σας σε διάφορα festivals της Ευρώπης, ξέρω πως οι συναυλίες σας είναι τεράστιες. Τι συμβαίνει με τα club shows όμως; Υπάρχει το ίδιο συναίσθημα;

    Απολύτως. Θα φέρουμε όλο το show και όλο το stage set στην Ελλάδα και θα έλεγα πως τα club shows είναι πιο έντονα και πιο άγρια σε σχέση με τα περισσότερα festivals, αφού υπάρχει μια πιο άμεση επικοινωνία με το κοινό.

    Τι έχεις ακούσει για το ελληνικό κοινό και τι προσδοκίες έχετε για αυτές τις δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα;

    Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις όταν εμφανίζεσαι για πρώτη φορά σε κάποια χώρα. Είναι πάντα μια πρόκληση αλλά παράλληλα υπάρχει και ενθουσιασμός. Έχουμε ακούσει πως το ελληνικό κοινό μπορεί να γίνει τρελά άγριο οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε αυτό ιδίοις όμμασι και να εξαπολύσουμε δύο τρελές νύχτες γεμάτες metal!

    Από την άλλη πλευρά, τι πρέπει να περιμένουμε εμείς από εσάς;

    Μην περιμένετε τίποτα άλλο από ένα άγριο και παθιασμένο “metal mass” με όλα τα κλασικά τραγούδια των Powerwolf, ένα τεράστιο stage show και πάνω από όλα, πολύ πάθος και καλοπέραση!

    Υπάρχουν ανησυχίες όταν επισκέπτεστε μια χώρα για πρώτη φορά;

    Όχι, ποτέ. Όπως είπα παραπάνω, υπάρχει πάντα ενθουσιασμός. Το βλέπουμε σαν νέο έδαφος και πάντα υπάρχει κίνητρο να κάνουμε μια υπέροχη πρώτη εντύπωση.

    Γιατί σας πήρε τόσο πολύ καιρό να έρθετε στη χώρα μας; Έχεις βρεθεί ποτέ εδώ έστω σαν τουρίστας;

    Κοίτα, δυστυχώς η Ελλάδα είναι πάντα μακριά από τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς που συνήθως έχουν όλες οι διαδρομές των περιοδειών. Με άλλα λόγια: είναι ένα μακρύ και ακριβό ταξίδι το να φέρεις ένα ολοκληρωμένο show στην Ελλάδα. Αλλά από τη στιγμή που ξέρουμε πως έχουν περάσει τόσα χρόνια χωρίς να έρθουμε, αποφασίσαμε να φέρουμε την ολοκληρωμένη παραγωγή απευθείας αυτή τη φορά. Σχετικά με τον τουρισμό, επίσης δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, που είναι ντροπή αν λάβουμε υπόψη όλα αυτά τα ιστορικά και υπέροχα μέρη που έχετε… Για να μη μιλήσω για τον καιρό και όλα τα άλλα πράγματα που υπάρχουν για να ανακαλύψω… Σίγουρα θα επισκεφθώ την Ελλάδα ως τουρίστας, μόλις οι ηχογραφήσεις και οι περιοδείες μου το επιτρέψουν.

    Ποια είναι η αγαπημένη σου χώρα ή πόλη για να εμφανίζεσαι ζωντανά;

    Καμία. Αγαπώ όλα τα μέρη και όλες τις συναυλίες, άσχετα αν είναι μεγάλες ή μικρές, club ή festival. Πάντα είναι μια πρόκληση. Πιστεύουμε σε κάτι από την πρώτη μέρα: παίξε κάθε συναυλία σα να είναι η τελευταία σου. Αυτό ακριβώς κάνουμε και για αυτό γουστάρουμε κάθε show σα να μην υπάρχει αύριο.

    Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στους έλληνες οπαδούς πριν από τις εμφανίσεις σας;

    Εύχομαι να έρθετε όλοι στα shows μας. (σ.σ. μένει αμετάφραστο για να αποδοθεί καλύτερα): We can’t wait to go wild together and celebrate some wild metal masses!

    Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, οι Powerwolf εμφανίζονται στην Αθήνα και το Piraeus 117 Academy και τη Θεσσαλονίκη και το Principal Club Theater αντίστοιχα με support σε αμφότερα τα shows τους Σκωτσέζους Gloryhammer. Στο event των δύο συναυλιών στο Facebook θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.