Sunday, 05 July 2020 14:25

ΤΗΙS.IS.HAMMER.427: ΙΟΥΛΙΟΣ 2020 The Time Travelling 1990 Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.427: ΙΟΥΛΙΟΣ 2020 The Time Travelling 1990 Issue

    Απόδραση: 90 albums for a 30 Year Trip. Plus Maestros of Dark Art.

    Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού του 2020. Μιας περίεργης χρονιάς όπου μας λείπουν τα live. Γι’ αυτό το Metal Hammer κάνει δύο πράγματα. Την Κυριακή 2 Αυγούστου σάς προσκαλεί σε μία γιορτινή συναυλία με αιωνόβιες μουσικές του Ronnie James Dio, με τους Rock ‘n’ Roll Children επί σκηνής. Επίσης, με το τεύχος Ιουλίου πραγματοποιούμε μια μεγάλη απόδραση από την περίεργη χρονιά του 2020 κάνοντας άλμα στον χρόνο ώστε να μεταφερθούμε στο 1990. Σε ένα metal έτος που δεν υπήρχε internet, smartphones και social distancing, just metal faster than a lazer bullet, louder than an atom bomb που λέει και το εμβληματικό “Painkiller ”! Φυσικά, στο τεύχος Ιουλίου δεν αγνοούμε την τρέχουσα επικαιρότητα στην οποία δεσπόζουν με μία ιστορική κυκλοφορία, οι πρεσβευτές της χώρας στον παγκόσμιο metal χάρτη, Septicflesh. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους στην περιοχή σας ώστε να μην το ψάχνετε, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Metal Hammer στο Facebook και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας επιτρέπετε σε δύσκολες εποχές να βρισκόμαστε στις ζωές σας.

    1990 Metal was never the same again: Με όχημα 90 δίσκους, δραπετεύουμε και τηλεμεταφερόμαστε σε μία από τις τέσσερις-πέντε πιο παραγωγικές, ιδιαίτερες και συμβολικές χρονιές της 50ετούς πορείας του metal. Σε χρονιά όπου οι παραδοσιακές δυνάμεις σμίγουν με αυτές που ανανεώνουν τον ήχο που αγαπάμε. Μας αρέσουν τέτοια ταξίδια. Βοηθούν να καταλαβαίνουμε από πού προερχόμαστε και πώς εξελισσόμαστε. Αυτοί που έζησαν τη χρονιά θα φρεσκάρουν τις μνήμες και είναι πολύ πιθανό να βρουν και επιπλέον πράγματα που δεν πρόσεξαν τότε. Εκείνοι που δεν ήταν εκεί, έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε να τσεκάρουν κάθε πτυχή της χρονιάς και αυτό μόνο κέρδος είναι για τις γνώσεις και την αισθητική. Απολαύστε το πολυσέλιδο ταξίδι σε μια εντελώς διαφορετική εποχή! Καλώς ήλθατε στην κομβική χρονιά του 1990!

     

    SEPTICFLESH: Από τη μία ο κτηνώδης εγκέλαδος της metal αισθητικής. Από την άλλη η ατμόσφαιρα ιεροτελεστίας μίας συμφωνικής ορχήστρας και δυο χορωδιών. To live DVD “INFERNUS SINFONICA MMXIX” που ηχογράφησαν οι παγκόσμιοι SEPTICFLESH τον Φεβρουάριο του 2019 στην πόλη του Μεξικού, σε ένα κατάμεστο μεγάλο venue, είναι η αποτύπωση ενός ιστορικού θριάμβου. Τόσο για τη διαδρομή τους όσο και για τις δυνατότητες του metal που δημιουργείται από Έλληνες μουσικούς. O άριστος μαέστρος ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ο πάντα πολύτιμος στο σχήμα ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ, είναι οι καταλληλότεροι για να μας μιλήσουν για αυτήν την εμπειρία ζωής, για τον τρόπο που βιώσαν το τεράστιο εγχείρημα αλλά και για την επόμενη μέρα ενός συγκροτήματος που, ήδη, καταστρώνει εκστρατευτικά πλάνα για τις επόμενες κατακτήσεις. Τα λάβαρα του θρόνου τους στο παγκόσμιο metal θα τα καρφώσουν σε ακόμα ψηλότερες κορυφές. This Is Dark Art.

     

     NIGHTSTALKER: To “THE RITUAL”, η πιο σκοτεινή κυκλοφορία τους, κλείνει φέτος, στην πιο σκοτεινή χρονιά των τελευταίων ετών, τα 20 χρόνια της. Με αφορμή την πρόσφατη επανακυκλοφορία του σε βινύλιο, πήγαμε μια βόλτα από το προβάδικό τους, στην πρώτη τους μάζωξη μετά την καραντίνα, για να ανασύρουμε αναμνήσεις εικοσαετίας. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ και οι ΤΟΛΗΣ και ΝΤΙΝΟΣ, μας έδωσαν όσα χρειαζόμασταν (και κάτι παραπάνω) για τη συνέντευξη. Απολαύστε.

    PRIMAL FEAR: Διανύουν μία εξαιρετική περίοδο φόρμας που δεν καταδεικνύει πως πρόκειται για συγκρότημα το οποίο ηχογραφεί από το 1998. O MAT SINNER είναι ένα αληθινό “METAL COMMANDO” μετρώντας σχεδόν 40 χρόνια συνολικής δισκογραφικής δραστηριότητας. Συνεπώς, μία κουβέντα μαζί του, αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα.

     

    ENSIFERUM: Στον αντίποδα του αφηγήματος που θέλει τις δρακόντειες εποχές με τα δρακόντεια μέτρα να «απαιτούν» μία καθαρκτική, gloomy εποποιία, οι folk metallers εμμένουν στη δική τους ηρωική «αποδραστικότητα», κυκλοφορώντας το “THALASSIC” καταμεσής ενός καλοκαιριού πολύ διαφορετικού από τα άλλα. Με μία αλλαγή πλεύσης στον χωροχρονικό ορίζοντα όπου τα drakkars συναντούν τις πειρατικές γαλέρες και ο Odin τον Ποσειδώνα, o frontman PETRI LINDROOS μάς εξηγεί το modus operandi των Φινλανδών.

    PROTEST THE HERO: Άσχετα από την ποιότητα του κάθε δίσκου, πολλές συνεντεύξεις πάνε με τον αυτόματο και ο μουσικός απέναντί σου ενδιαφέρεται απλώς για το τυπικό promo της δουλειάς του και τίποτα άλλο. Ο RODY WALKER δεν είναι τέτοιος, και δεν φαίνεται καν να είναι ο αστείος τύπος που χαζεύαμε στο παρελθόν στα videos του συγκροτήματος. Το “PALIMPSEST” ήταν απλά η αφορμή για μία απολαυστική κουβέντα που ελίχθηκε γύρω από το συγκρότημα, τα marketing standards της μουσικής, την πανδημία και τους ανεγκέφαλους οπαδούς του Καναδικού hockey.

    AVERSIONS CROWN: Η δισκογραφική επιστροφή των Αυστραλών είναι γεγονός και έφερε στο φως μία άκρως ενδιαφέρουσα ολοκληρωμένη δουλειά που φέρει τον τίτλο “HELL WILL COME FOR US ALL”. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε με τον τραγουδιστή τους TYLER MILLER, για να μας λύσει μερικές απορίες, και πού ξέρεις... ίσως να καταφέρουμε να μοιραστούμε τον στοχασμό τους!

    BOB KATSIONIS: 1989. Πλατεία Κάνιγγος. Στα ουφάδικα της περιοχής μαζεύονται νεολαίοι από κάθε γωνιά της Αθήνας και τα στρογγυλοφάναρα παπάκια είναι ατάκτως παρκαρισμένα στην Τζώρτζ και στην Καποδιστρίου. Σύννεφα από κάπνα, δυνατή μουσική και φραπέδες πάνε κι έρχονται. Ο Τάκης βρίσκεται στην 85η πίστα του “Bubble Bobble” και πίσω του έχει μαζευτεί μία στρατιά νεαρών που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Ο Λάκης και ο Σάκης βρίζονται πάνω από το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι “Tehkan” και ο ΜΠΑΜΠΗΣ καθώς παρακολουθεί τον Μάκη να σκοτώνει ninja στο “Shinobi”, σκέφτεται τον δικό του υπερήρωα καθώς και τη μουσική που θα συνοδεύει τις περιπέτειές του. Είκοσι, αχεμ, τριάντα χρόνια μετά, ο Μπάμπης κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

    HUNTSMEN: Είναι υπέροχο να εμφανίζονται τέτοιες μπάντες. Μπάντες που δεν ψάχνουν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς για να ορίσουν την ύπαρξή τους, αλλά δημιουργούν καινούργια, δικά τους. Και όταν το κάνουν, να μπορούν να τα ξεπεράσουν κιόλας. Στο τιτάνιο διπλό (και με ένα 32σέλιδο συνοδευτικό κόμικ) “MANDALA OF FEAR”, μετατρέπονται σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο από την, έτσι κι αλλιώς, ξεχωριστή Americana metal μπάντα που μας είχε συστηθεί στο ντεμπούτο τους. Την πόρτα για τον όμορφα αμερικάνικο κόσμο τους, μας ανοίγει ο MARC STRANGER-NAJJAR, μπασίστας και, όπως και τα 4/5 της μπάντας, τραγουδιστής.

     

    GANZI GUN: Έρχονται με όπλο τον ενθουσιασμό και το ταλέντο απέναντι σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που, όμως, κρύβουν ευκαιρίες για τους πιο πεισματάρηδες και δουλευταράδες μουσικούς της σκηνής. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ εκ μέρους του φιλόδοξου σχήματος, μας μιλά για το “TIME IS NOW” και μας βάζει στο πνεύμα μιας παρέας που ξέρει να γράφει καλά τραγούδια τα οποία άξια διεκδικούν την προσοχή μας.

    BLACK CROWN INITIATE: Μεγάλη στιγμή η κυκλοφορία του “VIOLENT PORTRAITS OF DOOMED ESCAPE”. Ο τρίτος δίσκος τους είναι αυτό που περιμένει όποιος αγαπάει τη μίξη του προοδευτικού και ακραίου ήχου. Και ας μην ξέρει ακριβώς τι περιμένει. Αλλά αυτή είναι η φύση του ύφους αυτού. Αφοπλιστική, περιπετειώδης, επίπονη, αλλά τελικά, λυτρωτική. Όλα αυτά τα ξέρει ο γενειοφόρος, μάστορας της οκτάχορδης και υπεύθυνος του τομέα των καθαρών φωνητικών ANDY THOMAS, και μας τα μεταφέρει λακωνικά.

    Πιο αναλυτικά, στο τεύχος Ιουλίου θα βρείτε:

    ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1990: 90 Albums - A 30 Year Trip, SEPTICFLESH, PRIMAL FEAR, NIGHTSTALKER, ENSIFERUM, GANZI GUN, PROTEST THE HERO, BOB KATSIONIS, HUNTSMEN, FALCONER, BLEED FROM WITHIN, WILD SOULS

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
    HEAVY LIVING: Labyrinth of Thoughts, Νίκος Στυλίδης
    COMIC: Belzebubs

    HORROR
    AVERSIONS CROWN, VAMPIRE, MIND TERRORIST, BLACK CROWN INITIATE

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ
    BATHORY Hammerheart και PANTERA Cowboys from Hell