Wednesday, 05 May 2021 07:11

ΤΗΙS.IS.HAMMER.437: ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ Defenders of Mother Earth Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.437: ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ Defenders of Mother Earth Issue!

    Μάιος οπλισμένος με θησαυρούς. Από το εκρηκτικό Τώρα και το διαχρονικό Χθες! Στην εξελικτική αλυσίδα του metal, οι κρίκοι που συνδέουν το σήμερα με το παρελθόν πρωταγωνιστούν στο τεύχος. Με αυτή την λογική και μεγάλη χαρά, φιλοξενούμε στα εξώφυλλα τους Gojira που σημαδεύουν το 2021 και το μυθικό από το 1976 “Sad Wings of Destiny” των Judas Priest. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

     



    GOJIRA: Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν για να ζήσουν μια κανονική ζωή σαν εμένα κι εσένα -παρότι είναι τελείως σαν εμένα κι εσένα- αλλά για να αφήσουν το στίγμα τους σε πολλές ζωές. Το καταλαβαίνεις ακόμα και αν τους δεις στην ταπεινή κουζίνα τους, μέσα από μια ακόμα πιο ταπεινή zoom σύνδεση, να σου μιλάνε στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Ο MARIO DUPLANTIER, μικρός αδερφός του Joe και γίγαντας πίσω από τα τύμπανα, είναι αυτός ο άνθρωπος. Σε κάνει να νιώθεις πως θα μπορούσε να είναι κολλητός σου ενώ ταυτόχρονα θαυμάζεις όλη του την αύρα. Μια αφοπλιστική αμεσότητα και μια πολυεπίπεδη συναισθηματική δραστηριότητα παίζουν ταυτόχρονα μπροστά σου. Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει με το “FORTITUDE”, το έβδομο album των GOJIRA. Ένα album που επιβεβαιώνει αλλά και την ίδια στιγμή αναδιαμορφώνει το ποιοι είναι. Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες στον κόσμο, δηλαδή…


    JUDAS PRIEST: Πριν 45 χρόνια, κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους album και η καριέρα τους αλλά και το ίδιο το heavy metal θα αλλάξουν μια για πάντα. Αν και τίποτα από τα 2 δεν φαινόταν έτσι στην αρχή. Ο αυθεντικός κιθαρίστας των Priest, K.K. DOWNING, φορά μαζί μας τα “SAD WINGS OF DESTINY” για μία πτήση πίσω στον χρόνο, θυμάται, αναπολεί και μας δίνει να καταλάβουμε πως ακόμα και οι Μεταλλικοί Θεοί δεν έπεσαν απλά μια ωραία πρωία στη Γη, αλλά έχτισαν τον μύθο τους με αίμα και σκληρή δουλειά υπερπηδώντας εμπόδια!

    1976: Φιλοξενώντας την ιστορία δημιουργίας του “Sad Wings Of Destiny” των Judas Priest έτσι όπως μας την διηγείται ο K.K. Downing, θεωρήσαμε ότι για να έχουμε πλήρη εικόνα για το περιβάλλον δημιουργίας του δίσκου και τις ιστορικές αλλαγές που επέφερε στο metal οικοδόμημα, μια αναλυτική περιγραφή του 1976 μέσα από δίσκους της χρονιάς, θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη. Καλώς ήρθαμε σε χρονοταξίδι με προορισμό 45 χρόνια πριν… Kiss, Rainbow, UFO, Boston, Queen, Rush, Rory Gallagher, AC/DC, Thin Lizzy, Scorpions, Led Zeppelin, Black Sabbath και πολλοί ακόμα, εδώ έχουν τον πρώτο λόγο. Προσδεθείτε!


    MYLES KENNEDY: Παρόλο που με τους στίχους του δεύτερου album του προσπαθεί να μας αφυπνίσει σχετικά με την κατρακύλα που έχουμε πάρει σαν είδος - πράγμα που δυστυχώς, επιδεινώθηκε με όλα αυτά πού ζούμε τον τελευταίο χρόνο και βάλε - είναι άγνωστο και αμφίβολο το αν τελικά θα τα καταφέρει. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το “THE IDES OF MARCH” είναι μία καλλιτεχνική πρόταση που αντιπροσωπεύει απόλυτα τον δημιουργό του τόσο από πλευράς στίχων όσο και από μουσικής. Ο ευδιάθετος Myles βρίσκεται στο σπίτι του στο Spokane της Washington, πατάει πάνω στο link/πρόσκληση για Zoom του Metal Hammer, και για τα επόμενα 25 λεπτά, ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της εποχής μας είναι στη διάθεσή μας…

    SILVER LAKE BY ESA HOLOPAINEN: Προερχόμενος από τους Amorphis αποφάσισε να κυκλοφορήσει τον πρώτο του solo δίσκο ο οποίος ονομάζεται “SILVER LAKE BY ESA HOLOPAINEN” και το Metal Hammer δεν έχασε την ευκαιρία να επικοινωνήσει μαζί του ώστε να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για το album στο οποίο συμμετέχουν πολλοί γνωστοί τραγουδιστές, μερικοί καλοί φίλοι του, καθώς και ένας «θρύλος» από τη χώρα των χιλίων (ασημένιων) λιμνών.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: GOJIRA, JUDAS PRIEST, ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1976, MONSTER MAGNET, ILLUSORY, SILVER LAKE BY ESA HOLOPAINEN, MYLES KENNEDY, WARDRUM, BURNING WITCHES, ARTILLERY, DEGENERATED MIND

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: HAMMERING THE WORLD, LOUD, ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ comic, HEAVY LIVING: Floga Records, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: MY DYING BRIDE “Turn Loose the Swans”, HELLENIC ASSAULT, SUB TERRA, SIGN OF THE HAMMER: KILLING JOKE, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ



    MY DYING BRIDE “Turn Loose the Swans”: Λίγοι δίσκοι έπαιξαν τόσο καθοριστικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία του βρετανικού ατμοσφαιρικού doom/death metal ήχου των ‘90s όσο το “TURN LOOSE THE SWANS”. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κάνουμε την απαραίτητη αναδρομή στον χρόνο με τον πάντα αγαπητό AARON STAINTHORPE σχετικά με τη δημιουργία του album, για το τι γινόταν στη Βρετανία την εποχή εκείνη, για το πώς ήταν οι τότε σχέσεις μεταξύ των συγκροτημάτων που αποτελούν τη «βρετανική Αγία Τριάδα», για τα Academy Studios και πολλά άλλα. Η υγεία όμως έρχεται πάνω απ’ όλα, οπότε η κουβέντα ξεκινάει με την τωρινή κατάσταση της κόρης του. Και είμαστε χαρούμενοι που πηγαίνει καλά.

    FLOGA RECORDS: Αν είσαι συλλέκτης δίσκων και αγαπάς τις επανακυκλοφορίες, είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να μην έχεις στη συλλογή σου κάτι από τη FLOGA RECORDS. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και ο άνθρωπος που έχει βάλει την ψυχή του πίσω από την εταιρεία, μας λέει πώς αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι τέτοιο μαζί με τον αδερφό του, πόσο επιτυχημένο είναι το βινύλιο και το φυσικό format εν γένει στις μέρες μας, αλλά και τι να περιμένουμε στο μέλλον από την εταιρεία.



    HORROR: SATYRICON, RAPTURE, VULTURE, LUCIFUGE

    SATYRICON: Μας διαβάζουν, λέει, πιθανότατα και μικρά παιδιά. Και όχι τίποτα άλλο. Μα, άντε να τους εξηγήσεις γιατί τα όσα ακούς και όσα διαβάζεις εδώ, συνεχίζουν να ασκούν αδιαμφισβήτητη, ανορθόδοξη έλξη στη γενιά των elder millennials που αρνείται πεισματικά να αποχωριστεί τα μαύρα ρούχα και τους δυσανάγνωστους δίσκους. Άντε να τους πείσεις γιατί γοητευόμαστε τόσο από μια εποχή που δεν υπήρχαν “views”, γενικά και ως αυτοσκοπός. Που τα εξώφυλλα θα γίνονταν εικόνα στις ειδήσεις κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά ταυτόχρονα γεννούσαν συνειδήσεις. Που τα τραγούδια μιλούσαν για λησμονησμένες δοξασίες και δάση και όχι για «bitchez» και «ντρόγκια». Που η έκνομη παρεμβατικότητα στη δημόσια σφαίρα δεν θα αφορούσε όπλα από τα jumbo ή την παραβίαση κανενός κόκκινου σηματοδότη. Και που τα “beef” και “diss” μεταξύ των εκπροσώπων του είδους δεν επιλύονταν με «ιστορίες» εφαρμογών στα κινητά, αλλά θα αποτελούσαν τα ίδια, τελεσίδικα, τη μεγαλύτερη ιστορία της νορβηγικής black metal σκηνής. Ορμώμενοι από την επανακυκλοφορία των δύο πρώτων albums των Satyricon, αλλά και τις “fact or fiction” απορίες μας, ένας από τους επιζώντες μιας αμφιλεγόμενης σκηνής. Ορμώμενοι από την επανακυκλοφορία των δύο πρώτων albums, “DARK MEDIEVAL TIMES” και “THE SHADOWTHRONE”, αλλά και τις “fact or fiction” απορίες μας, ένας από τους επιζώντες μιας αμφιλεγόμενης σκηνής, ο mastermind SATYR, κατά κόσμον Sigurd Wongraven, μιλάει περισσότερο και από 666 παιδιάστικες ρίμες μαζί.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: EXODUS – IRON MAIDEN



    Το τεύχος Μαΐου μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ