Sunday, 04 July 2021 22:22

ΤΗΙS.IS.HAMMER.439: ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Lords οf this World!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.439: ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Lords οf this World!

    Το Α και το Ω μας: Black Sabbath. Γέννησαν το Metal. Το γιγάντωσαν, μοίρασαν γνώση και heavy metal ήχο σε όλο το φάσμα μας και είναι Lords οf this World! Τον Ιούλιο του 1971 κυκλοφόρησαν το κολοσσιαίο “Master of Reality” και σήμερα γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του, με οδηγό τα λόγια του Γίγαντα Bill Ward, εξερευνούμε όλες τις πτυχές του ιστορικού δίσκου καθώς και τη ζωή των Sabs στα early 70s. Επίσης μαζί με το τεύχος θα αποκτήσετε και ένα extra 36σέλιδο comic με μια ανέκδοτη περιπέτεια από τον «Κήπο του Προφήτη», γιατί σκεφτήκαμε ότι χρειαζόμαστε το σουρεαλιστικό χιούμορ ως αντίδοτο απέναντι στις παράξενες μέρες μας. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

    BLACK SABBATH Από τον Χάκο Περβανίδη: Υπάρχει ένα σοφό ρητό που λέει ότι «τα μοναδικά πράγματα που μπορείς να εμπιστεύεσαι, είναι ο εαυτός σου και τα πρώτα 6 albums των Black Sabbath.» Δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ορθότητα του πρώτου μέρους, συνυπογράφουμε όμως χωρίς δεύτερη σκέψη το δεύτερο. Είναι οι δίσκοι που γέννησαν, στοιχειοθέτησαν και έδειξαν τις ατελείωτες προοπτικές που έχει το heavy metal… Την 21η Ιουλίου, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του τρίτου album των BLACK SABBATH, “MASTER OF REALITY”, το οποίο και θεωρείται από μεγάλο ποσοστό οπαδών ως η κορυφαία στιγμή της επικής καριέρας του συγκροτήματος. Το “Master…” είναι ο δίσκος στον οποίο η ουσία του Black Sabbath ήχου βρίσκεται στο απόγειό της και αυτό συμβαίνει για μία σειρά από λόγους. Στις σελίδες που ακολουθούν, ο drummer του συγκροτήματος, BILL WARD, μιλά για τη δημιουργία του album, και στη συνέχεια προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον παράγοντα “Sabbath” σε μία σειρά από κλασικούς δίσκους της metal δισκογραφίας.

    SABBATH DISCIPLES: Γιγαντιαίων διαστάσεων και καθολική η σπορά των Black Sabbath στον Metal πλανήτη. Εδώ εξετάζουμε 12 καταπληκτικούς δίσκους από όλο το φάσμα που μας αφορά (από Metallica, Down, Candlemass και Soundgarden μέχρι Celtic Frost, Danzig, Kyuss, Pantera και Paradise Lost, που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή από κατράμι των Sabs.

    POWERWOLF Από τον Χάκο Περβανίδη: Δεν μπορείς να το καταλάβεις, εκτός κι αν βρεθείς σε κάποια συναυλία τους. Κατά τη διάρκεια των 100 περίπου λεπτών που διαρκεί το show, το κοινό αρχίζει να τραγουδά από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν σταματά μέχρι η μπάντα να αποχωρήσει από τη σκηνή. Οι POWERWOLF, στα 16 χρόνια που βρίσκονται στον χώρο, έχουν κυκλοφορήσει 8 albums και κάθε κομμάτι τους θα μπορούσε να είναι ένα single. Είναι εκπληκτική η ικανότητά τους να γράφουν τραγούδια τα οποία άπαξ και ακούσεις δεν μπορείς να σταματήσεις να τραγουδάς και το ότι τα ντύνουν με ιστορίες τρόμου, με χιούμορ και με αναφορές στην ιστορία της καθολικής εκκλησίας, κάνει το πράγμα ακόμα πιο ενδιαφέρον. Οι Γερμανοί είναι πλέον superstars και ο κιθαρίστας τους, MATTHEW GREYWOLF, είναι πολύ χαρούμενος με ό,τι κατάφεραν να δημιουργήσουν στο νέο τους album, “CALL OF THE WILD”.

    YNGWIE MALMSTEEN Από τον Δημήτρη Συμελιάδη: Σε ένα σχετικά πρόσφατο video όπου μιλάει για τους -τότε- νέους του μαγνήτες, o Σουηδός μάγος της κιθάρας, YNGWIE MALMSTEEN κατσαβιδιάζει την κιθάρα του και αλλάζει μόνος του τους μαγνήτες (χρησιμοποιώντας κολλητήρι, καλάι και όλα τα σχετικά). Αυτός είναι ο Yngwie. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει, θεωρεί ότι ο ίδιος το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε συνεργάτη του και απλά σηκώνει τα μανίκια και το κάνει! Αυτή η φιλοσοφία είναι εμφανής ειδικά την τελευταία δεκαπενταετία στα albums του (στα οποία υπάρχουν ελάχιστοι συντελεστές πλην του ιδίου) και φυσικά, και στο νέο του πόνημα, το “PARABELLUM”, το οποίο όμως φαίνεται να δικαιώνει αυτήν του τη στάση, η οποία συνοδεύεται και από μια γενικότερη ικανοποίηση για το πού βρίσκεται η ζωή του σήμερα…

    AT THE GATES από τον Λεωνίδα Αρβανίτη: Για ποιον λόγο κάνει reunion μία μπάντα; Αν για εσάς η απάντηση είναι «για να προσφέρει μια νοσταλγική επιβεβαίωση ενός θρυλικού παρελθόντος» μην δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο “THE NIGHTMARE OF BEING”. Αν η απάντηση είναι «για να αποτελέσει τη συνέχεια σε μια πορεία που μάλλον είχε περισσότερα να δώσει» τότε το έβδομο album των AT THE GATES είναι η περίπτωσή σας. Το νέο, φρέσκο παρά τις ρυτίδες, πρόσωπο της μπάντας που είναι συνώνυμη με τη μυθική πια έννοια «ήχος του Γκέτεμποργκ» ταυτίζεται με το πάντα συμπαθητικό πρόσωπο του TOMAS “TOMPA” LINDBERG, που βλέπουμε στην οθόνη του zoom και που θα μας τα ξεκαθαρίσει όλα, από την πρώτη κιόλας φράση.

    Extra 36 σελίδες comic ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ: Μαζί με το τεύχος Ιουλίου θα αποκτήσετε ένα extra 36σέλιδο με μια ανέκδοτη περιπέτεια του Ντίνου που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε στις σελίδες του Metal Hammer. Το σουρεάλ χιούμορ του θέλουμε να σας κρατήσει καλή παρέα και να γίνει αντίδοτο για τις παράξενες εποχές μας.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: BLACK SABBATH, POWERWOLF, YNGWIE MALMSTEEN, AT THE GATES, PARADISE LOST, RED FANG, SEPULTURA, FRACTAL UNIVERSE, TIMO TOLKKI, BOSS KELOID, LORD OF THE LOST, FEAR FACTORY κ.α.

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: HAMMERING THE WORLD, LOUD, ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ comic, TEN TON HAMMER: Sotiris Vayenas (Septicflesh), PAST TENSE TO FUTURE TENSE: WARRANT “Cherry Pie”, HELLENIC ASSAULT, SUB TERRA, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ, SIGN OF THE HAMMER: Mastodon

    WARRANT “CHERRY PIE” 1990 από τον Νίκο Τραγάκη: Τότε, όταν στο rock και το metal η υπερβολή και η καλοπέραση είχαν το πάνω χέρι, οι WARRANT πρόλαβαν και άφησαν το στίγμα τους κόβοντας ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας μίας σκηνής που δεν το ήξερε τότε, αλλά μετρούσε τις τελευταίες της δόξες. Και τι “CHERRY PIE” ήταν αυτή! Γλυκιά, χορταστική, διασκεδαστική. Σαν την Bobbie Brown στο αθάνατο εκείνο video. Ο κιθαρίστας JOEY ALLEN μάς ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή, σε έναν άλλον κόσμο. Εκεί που ο Jani Lane παρτάρει ακόμα τρισευτυχισμένος.

    SOTIRIS VAYENAS (SEPTICFLESH) από τον Κώστα Χρονόπουλο: Είναι από τους μουσικούς της σκηνής που το όνομά του προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό εντός και εκτός των συνόρων της χώρας. Ιδρυτικό μέλος των SEPTICFLESH, μαγνητίζει το ενδιαφέρον μας με τους στίχους, το παίξιμo στην κιθάρα και φυσικά με τη δεύτερη φωνή που προσφέρει στο σχήμα, το οποίο εκπροσωπεί άριστα τη χώρα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Εδώ, μας εμπιστεύεται τις σκέψεις του για τους 10 αγαπημένους του δίσκους όλων των εποχών. Και επειδή ξέρει πολλά καντάρια μουσική, τον ακούμε προσεκτικά.

     

    HORROR: AMENRA, NEKROMANTHEON, MEMORIAM, UNREQVITED, SETH

    AMENRA από τον Λεωνίδα Αρβανίτη: Πριν ξεκινήσει η συνέντευξή μας με τον COLIN H. VAN EECKHOUT, ένας υπεύθυνος από τη δισκογραφική μπαίνει στο call για να μας προειδοποιήσει ότι ο Colin ΔΕΝ έχει κάποιο όριο στον χρόνο του, απλά αν μπορούμε να το κρατήσουμε κάτω από μία ώρα! Επίσης, μας ζήτησε να ακούσει την κουβέντα γιατί πάντα ενδιαφέρεται για να ακούσει τι έχει να πει ο frontman των AMENRA. Δεν μοιάζουν με τυπική συνέντευξη αυτά. Αλλά και οι Amenra δεν μοιάζουν με τυπική μπάντα από όποια πλευρά κι αν το δεις. Όπως βέβαια και το “DE DOORN” δεν είναι ακριβώς ο τυπικός νέος Amenra δίσκος. Πατάμε rec και ξεκινάμε...

     ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: BLACK SABBATH – HELLOWEEN

    Το τεύχος Ιουλίου μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ