Thursday, 19 August 2021 12:19

IRON MAIDEN: “Stratego” νέο τραγούδι από το επερχόμενο δίσκο

Written by 
    IRON MAIDEN: “Stratego” νέο τραγούδι από το επερχόμενο δίσκο

    Το Θηρίο των Βρεττανών Iron Maiden, είναι πανέτοιμο για την επόμενη μεγάλη επέλαση του στο πλανήτη. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου που ονομάζεται “Senjutsu”, έχει οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου. Εδώ μπορούμε να ακούσουμε το δεύτερο τραγούδι που εμφανίζουν από το καινούριο album, που έχει τον τίτλο “Stratego”. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί το “The Writing On The Wall”. Up the Irons!

    Εδώ μπορούμε να ακούσουμε το “Stratego” το οποίο είναι σύνθεση των Gers και Harris. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του Metal Hammer θα φιλοξενούμε όλα όσα αξίζει να γνωρίζουμε για το καινούριο βήμα του Θηρίου.

    Ο Steve Harris δήλωσε σχετικά με τον δίσκο: «Επιλέξαμε να ηχογραφήσουμε ξανά στο Guillaume Tell Studio στη Γαλλία, καθώς το μέρος έχει πολλή χαλαρή ατμόσφαιρα. Η εγκατάσταση εκεί είναι ιδανική για τις ανάγκες μας. Το κτήριο ήταν ένας κινηματογράφος και είχε πολύ ψηλή οροφή, οπότε υπάρχει υπέροχος ακουστικός ήχος. Ηχογραφήσαμε τον δίσκο με τον ίδιο τρόπο που κάναμε το “The Book of Souls”, δηλαδή γράφαμε ένα τραγούδι, το προβάραμε και το δουλεύαμε αμέσως, ενώ ήταν όλα φρέσκα στο μυαλό μας. Υπάρχουν μερικά πολύπλοκα τραγούδια σε αυτό το album που χρειάστηκαν πολλή σκληρή δουλειά για να ηχούν όπως θέλαμε, οπότε η διαδικασία ήταν μερικές φορές πολύ δύσκολη, αλλά ο Kevin (Shirley) είναι εξαιρετικός στο να πιάνει την ουσία της μπάντας και νομίζω ότι άξιζε την προσπάθεια! Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να το ακούσουν οι οπαδοί.»

    Ο Bruce Dickinson συμπληρώνει: «Το ηχογραφήσαμε το 2019 κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη Legacy tour, ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τις περιοδείες μας, αλλά και να έχουμε επίσης μια μακρά περίοδο προετοιμασίας πριν από την κυκλοφορία, ώστε να ετοιμάσουμε το υπέροχο artwork και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για video. Φυσικά η πανδημία καθυστέρησε τα πράγματα περισσότερο.»

    Τα τραγούδια του δίσκου είναι τα εξής:
    1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
    2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
    3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
    4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
    5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
    6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
    7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
    8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
    9. The Parchment (Harris) 12:39
    10. Hell On Earth (Harris) 11:19

    Τα formats που θα κυκλοφορήσει ο δίσκος:
    Standard 2CD Digipak
    Deluxe 2CD Book Format
    Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl
    Special Edition Triple Silver & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
    Special Edition Triple Red & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
    Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu-Ray and Exclusive Memorabilia
    Digital album (streaming and download)

    Για το "The Writing On The Wall": Το τραγούδι έγραψαν ο κιθαρίστας Adrian Smith και ο τραγουδιστής Bruce Dickinson και την παραγωγή ανέλαβαν ο Kevin Shirley σε συνεργασία με τον μπασίστα και captain του θρυλικού σχήματος, Steve Harris.

    Το τεύχος Σεπτεμβρίου θα καταγράφει και θα μας πει τα πολλά υπόλοιπα σχετικά με το “Senjutsu”.

    Up the Hammers! Up The Irons!