Sunday, 10 October 2021 09:35

JUDAS PRIEST: Η συγκλονιστική δήλωση του Richie Faulkner που υποβλήθηκε σε σοβαρότατη επέμβαση στη καρδιά

Written by 
    JUDAS PRIEST: Η συγκλονιστική δήλωση του Richie Faulkner που υποβλήθηκε σε σοβαρότατη επέμβαση στη καρδιά

    Ένα συγκλονιστικό κείμενο έγραψε ο Richie Faulkner, ο κιθαρίστας των Judas Priest, ο οποίος σήμερα αναρρώνει στο σπίτι του στο Nashville, μετά από μια μεγάλη και άκρως επείγουσα εγχείρηση καρδιάς στο νoσοκομείο Rudd Heart and Lung Center στο Kentucky. Θυμίζουμε ότι ο ταλαντούχος κιθαρίστας των Judas Priest, είχε σοβαρότατο πρόβλημα στην καρδιά το οποίο παρουσιάστηκε καθώς έπαιζε με το θρυλικό σχήμα στο Louder Than Life Festival, σε μικρή ευτυχώς απόσταση από το νοσοκομείο που χειρουργήθηκε.

    Τα λόγια του Richie Faulkner εδώ, κυριολεκτικά μας συγκλονίζουν:
    «Ήμουν πάντα ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν. Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου - μπορώ να παίζω την αγαπημένη μου μουσική - με το αγαπημένο μου συγκρότημα - στους αγαπημένους μου ανθρώπους σε όλο τον κόσμο… Σήμερα το να μπορώ να πληκτρολογώ αυτό το κείμενο σε εσάς όλους, είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορώ να έχω.

    Καθώς παρακολουθώ πλάνα από το Louder Than Life Festival στο Κεντάκι, βλέπω στο πρόσωπό μου τη σύγχυση και την αγωνία που ένιωθα ενώ έπαιζα το “Painkiller” μιας και η αορτή μου έσπασε και άρχισε να χύνει αίμα στην κοιλότητα του στήθους μου… Είχα αυτό που ο γιατρός μου αποκάλεσε ανεύρυσμα αορτής και πλήρη ανατομή αορτής. Από όσα μου είπε ο χειρουργός μου, τα άτομα που έχουν πάθει κάτι τέτοιο, συνήθως δεν φτάνουν ζωντανά στο νοσοκομείο…

    Μεταφέρθηκα στο κοντινό νοσοκομείο Rudd Heart & Lung Center και πήγα γρήγορα σε μια έκτακτη χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που διήρκησε 10 ½ ώρες. Πέντε μέρη του στήθους μου αντικαταστάθηκαν με μηχανικά εξαρτήματα… Είμαι κυριολεκτικά κατασκευασμένος από μέταλλο τώρα! (σ.σ. made of metal είναι η φράση που χρησιμοποίησε).

    Θα μπορούσε να είχε τελειώσει τόσο διαφορετικά όλο αυτό που έζησα - είχαμε μόνο μία ώρα να παίξουμε εκείνο το βράδυ λόγω της εμφάνισης των Metallica μετά από εμάς - και μου περνάει από το μυαλό αν ήταν ένα πλήρες set, θα έπαιζα μέχρι την ολική κατάρρευση; Αν δεν είχα βρεθεί σε τόσο υψηλή κατάσταση αδρεναλίνης, το σώμα μου θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο; Το καταπληκτικό νοσοκομείο Rudd Heart & Lung Center ήταν 4 μίλια μακριά από τη συναυλία - αν ήταν πιο μακριά…

    Μπορούμε πάντα να τρελαθούμε με αυτά τα πράγματα, αλλά ευτυχώς είμαι ακόμα ζωντανός. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, βλέποντας αυτό το πλάνο, η αλήθεια είναι ότι γνωρίζοντας αυτά που ξέρω τώρα, βλέπω έναν άνθρωπο που πεθαίνει

    Έχω συγκινηθεί και δακρύζω από τις αντιδράσεις των φίλων, της οικογένειας, της φανταστικής μπάντας μου, του crew και του management, καθώς και τις αντιδράσεις από όλους εσάς που μου στέλνετε από την περασμένη εβδομάδα videos και μηνύματα αγάπης και υποστήριξης - σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και παρόλο που έχω μεγάλο δρόμο αποκατάστασης μπροστά μου, μόλις μπορέσω να σηκωθώ στα πόδια μου, θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε και θα επιστρέψουμε εκεί έξω ώστε να δώσουμε αυτό που έχουμε σε όλους σας!

    Ένα τελευταίο πράγμα maniacs, μιας και αυτό μου ήρθε εντελώς από το πουθενά – αφού ήμουν χωρίς ιστορικό προβλημάτων στη καρδιά, χωρίς φραγμένες αρτηρίες κλπ... και το θέμα είναι ότι δεν έχω καν υψηλή χοληστερόλη και αυτό θα μπορούσε να ήταν το τέλος μου. Αν μπορείτε να ελεγχθείτε ιατρικά - κάντε το για μένα σας παρακαλώ!


    Με αγάπη και τα λέμε σύντομα ξανά εκεί έξω, στη πρώτη γραμμή.
    Richie»

    Εδώ βλέπουμε ερασιτεχνικά videos από οπαδούς που αποτελούν ντοκουμέντο, καθώς προέρχονται από την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Louder Than Life Festival, την στιγμή που παίζουν το “Painkiller” και ο Richie Faulkner παρότι έχει ήδη υποστεί ανεύρυσμα αορτής, συνεχίζει επί σκηνής και παίζει ολόκληρο το τραγούδι. Ό, τι και να πούμε για την δύναμη και το κουράγιο αυτού του μουσικού, μοιάζει λίγο… Ως Metal Hammer του ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να είναι εκεί που του αξίζει, επάνω στην σκηνή, σιδερένιος και δυνατός.

    Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε τον Richie Faulkner ο οποίος αναρρώνει και ξεκουράζεται στο σπίτι του, να συνομιλεί και να ευχαριστεί τους γιατρούς που έκαναν αυτή την μεγάλη χειρουργική επέμβαση και κυριολεκτικά του έσωσαν την ζωή.