Monday, 01 November 2021 07:13

MALCOLM DOME: «Έφυγε» από την ζωή ο σπουδαίος metal / rock δημοσιογράφος, συγγραφέας

Written by 
    MALCOLM DOME: «Έφυγε» από την ζωή ο σπουδαίος metal / rock δημοσιογράφος, συγγραφέας

    Άσχημα τα νέα για εκείνους που τους αρέσει να διαβάζουν και γράφουν για τις μουσικές που μας αφορούν. Ο Malcolm Dome, ο πρωτοπόρος, λαμπρός και ταλαντούχος metal και rock δημοσιογράφος και μακροχρόνιος συνεργάτης των Classic Rock, Prog, Metal Hammer και Louder, «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 66 ετών.



    Ο Dome είχε μια εξαιρετικά μεγάλη και λαμπρή διαδρομή, η οποία ξεκίνησε όταν άρχισε να γράφει για το περιοδικό Record Mirror στα τέλη της δεκαετίας του '70 και το Metal Fury στις αρχές της δεκαετίας του '80, πριν ενταχθεί στο Kerrang! κατά την κυκλοφορία του το 1981. Μεταξύ άλλων, ο Dome πιστώνεται με την επινόηση του όρου "thrash metal" ενώ έγραφε για το τραγούδι των Anthrax "Metal Thrashing Mad" το 1984. Αργότερα θα γίνει ιδρυτικό μέλος του περιοδικού RAW το 1988.

    Να σημειώσουμε επίσης πως ο Dome ήταν συγγραφέας πολλών καλών βιβλίων για μια σειρά από συγκροτήματα, από τους AC/DC μέχρι τους Led Zeppelin και τους Metallica.

    Επιπλέον να προσθέσουμε ότι πάρα πολλοί μουσικοί και συγκροτήματα της metal κοινότητας, από τον Ozzy Osbourne και τους Iron Maiden, μέχρι τους Opeth, τον Michael Amott των Arch Enemy και τον Jeff Waters των Annihilator, εξέφρασαν με δηλώσεις τους την βαθιά θλίψη τους για το γεγονός. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του. R.I.P. Malcolm…